Clicky


Veel gewonden bij schietpartij in New Yorks metrostation

Veel gewonden bij schietpartij in New Yorks metrostation [+foto&video]
12-04-2022 16:34 | Buitenland | auteur ANP

NEW YORK - In een metro van de Amerikaanse stad New York is tijdens de ochtendspits een schietpartij geweest. Media melden dat zeker acht personen zijn neergeschoten in een metrostel dat kort daarna arriveerde in een station. In totaal zouden er minstens zestien gewonden zijn. De politie opende een klopjacht op de vermoedelijke dader, een man met een oranje hesje en gasmasker.

De autoriteiten kwamen in actie na een melding van rook in het station en na een melding dat een persoon was neergeschoten. De politie onderzoekt of er in de metro een rookbom is afgegaan, zoals media berichten. Er zijn explosieven gevonden, maar de politie meldde later op Twitter dat er "op dit moment geen actieve explosieven" zijn.

Het incident was in het station 36th Street in de buurt Sunset Park van het stadsdeel Brooklyn. Een deel van de metroverkeer is stilgelegd. Niemand in scholen in de omgeving van het metrostation mocht naar buiten. President Joe Biden is op de hoogte gebracht.

Schietpartijen zijn in New York aan de orde van de dag en het aantal is in vergelijking met vorig jaar toegenomen. Burgemeester Eric Adams, een ex-politieagent die begin dit jaar aantrad, heeft beloofd er hard tegen op te treden. In heel de Verenigde Staten komen elk jaar ongeveer 40.000 personen door schietwapens om het leven.