Clicky


Vrachtwagen belandt op de vangrail na wesp in de cabine

Vrachtwagen belandt op de vangrail na wesp in de cabine [+foto's]
12-04-2022 15:44 | Ongevallen | auteur Redactie

MIDDENMEER - Op de A7, Den Oever richting Hoorn, is dinsdagmiddag een vrachtwagen ter hoogte van de Agriport op de vangrail beland. De chauffeur reed op de A7 toen hij een raampje wilde open doen en er een wesp naar binnen vloog.

De geschrokken chauffeur heeft nog geprobeerd de wesp uit zijn cabine te verjagen, maar verloor daardoor de macht over het stuur. Hij vloog over de vluchtstrook, ramde een brugleuning en kwam tot stilstand op de vangrail.

Omdat de vrachtwagen diesel lekte is ook de brandweer opgeroepen. Bij aankomst was de tank al leeggelopen en heeft de brandweer verdere verspreiding van de diesel voorkomen.

Op de plek waar de vrachtwagen terecht is gekomen wordt op dit moment hard gewerkt aan een naastgelegen nieuwe brug, de kraanmachinist van de kraan die daar staat kreeg dan ook de schrik van zijn leven toen hij de vrachtwagen recht op zich af zag komen. Gelukkig kwam de vrachtwagen niet over de vangrail heen en stond die uiteindelijk naast de kraan stil.

Vanwege de berging kwam er een telekraan ter plaatse om de vrachtwagen op te tillen. De berging zal nog enkele uren gaan duren.