Clicky

 
Transport Online - Twee vrachtwagenchauffeurs zwaargewond na aanrijding op Duitse A5 [+foto's]

Twee vrachtwagenchauffeurs zwaargewond na aanrijding op Duitse A5

Twee vrachtwagenchauffeurs zwaargewond na aanrijding op Duitse A5 [+foto's]
12-04-2022 11:19 | Ongevallen | auteur Redactie

FULDA - Maandagavond 11 april rond 18:40 uur heeft er op de Duitse A5 tussen de knooppunten Alsfeld/West en Homberg/Ohm een ernstig ongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval waren twee vrachtwagens betrokken die frontaal met elkaar in aanrijding zijn gekomen. Hierbij raakten beide chauffeur ernstig gewond.

Bij wegwerkzaamheden op de A5 reed een werkvoertuig in noordelijke richting langs de rijbaan. Een vrachtwagen reed ook over de A5 en raakte in een diepe richel waardoor de chauffeur de macht over het stuur verloor. De vrachtwagen reed door de beschermende afzetting en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Hier kwam hij frontaal in aanrijding met een andere vrachtwagen. Door de aanrijding brak de cabine van het chassis van de tegemoetkomende vrachtwagen en werd op de tegemoetkomende rijstrook geslingerd.

De twee betrokken vrachtwagenchauffeurs raakten bij het ongeval zwaargewond en zijn naar ziekenhuizen in Marburg en Giessen gebracht, meldt de Duitse politie dinsdag.

Als gevolg van het ongeval was de A5 tot dinsdagochten in beide richtingen volledig afgesloten. Het bergen van de twee vrachtwagens die bij het ongeval betrokken waren, bleek buitengewoon moeilijk omdat het erg krap was rond de wegwerkzaamheden. Daarnaast kwamen er grote hoeveelheden diesel en olie op de weg. De weg moest worden schoongemaakt met reinigingsmachines.

Omdat er geen reddingsstrook kon worden gevormd op de smalle rijstroken ter hoogte van de wegwerkzaamheden en vrachtwagens soms beide rijstroken gebruikten, was het voor hulpverlenings- en bergingsvoertuigen niet mogelijk om de plaats van het ongeval te bereiken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden