Clicky

 
Transport Online - 'Ogen op de weg', politie controleert ook in 2022 vanuit touringcar op afleiding achter het stuur

'Ogen op de weg', politie controleert ook in 2022 vanuit touringcar op afleiding achter het stuur

'Ogen op de weg', politie controleert ook in 2022 vanuit touringcar op afleiding achter het stuur

'S-HERTOGENBOSCH/TILBURG - Hoe vaak heb je achter een automobilist gezeten in het verkeer en niet zeker geweten wat de bestuurder aan het doen was? Je ziet de auto slingeren en te laat remmen. De bestuurder is waarschijnlijk druk met appen, eten of kijkt een film. Maar het is toch voor niemand een verrassing dat afgeleid rijden veel ongelukken veroorzaakt? Het smartphonegebruik achter het stuur lijkt er bij sommige weggebruikers ingeslopen en dat moet veranderen.

Een touringcar met agenten rijdt ook in 2022 weer door Brabant en Zeeland om weggebruikers te overtuigen hun smartphone met rust te laten in het verkeer. Zoals het hoort. Als agenten vanuit de bus een overtreding zien, neemt een ander politieteam in een kleinere auto het over en houden zij de overtreder aan. Het doel is om het aantal ongevallen door afleiding in het verkeer te verminderen en onze wegen veiliger te maken.

De handhavingsactie ‘Ogen op de weg’ - met een touringcar én de MONO-cam - staat op twintig verschillende dagen over het jaar verspreid gepland. De politie van Oost-Brabant en Zeeland-West-Brabant en de Provincies Zeeland en Noord-Brabant voeren deze actie gezamenlijk uit. 

"Wij gaan voor NUL verkeersslachtoffers in 2022. Dus de volgende keer dat je in de auto stapt, neem dan afstand van je telefoon en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van punt A naar punt B", aldus de politie.

Foto's

  • Sjollema
    Sjollema
  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden