Clicky

 
Transport Online - EU: Rusland brengt hongersnood in de wereld en geeft EU de schuld

EU: Rusland brengt hongersnood in de wereld en geeft EU de schuld

EU: Rusland brengt hongersnood in de wereld en geeft EU de schuld
11-04-2022 19:57 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

LUXEMBURG - Rusland veroorzaakt hongersnood in de wereld, zegt buitenlandchef Josep Borrell van de Europese Unie. En het geeft daarvan ten onrechte het Westen de schuld.

Het Russische leger vernietigt graanvoorraden in Oekraïne, een van 's werelds belangrijkste graanleveranciers, en legt met havenblokkades de Oekraïense export lam, stelt Borrell. Maar Rusland beweert dat het de westerse sancties zijn waardoor voedselschaarste en honger op de loer liggen.

"Zij veroorzaken de schaarste, zij brengen honger teweeg in de wereld. Rusland zaait bommen op Oekraïnes velden en Russische oorlogsbodems blokkeren tientallen schepen vol graan", zei de hoogste diplomaat van de EU na overleg met de ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten.

Borrell zegt zich schrap te zetten voor een nieuw slagveld in de propagandaoorlog tussen Rusland en het Westen. Hij verwijst naar de 'vaccindiplomatie' tijdens de coronacrisis, toen landen als China en Rusland landen voor zich probeerden te winnen met desinformatie over bijvoorbeeld vaccins en het hier en daar strooien met eigen waar. De EU zag zich toen gedwongen luider uit te spreken waarvoor zij staat en andere landen actiever te helpen. Zij zou zich nu tegen Russische 'voedseldiplomatie' moeten weren, aldus de buitenlandchef.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden