Clicky

 
Transport Online - PSV-voetballer Madueke krijgt boete voor vals rijbewijs

PSV-voetballer Madueke krijgt boete voor vals rijbewijs

PSV-voetballer Madueke krijgt boete voor vals rijbewijs
11-04-2022 11:13 | Sport | auteur ANP

EINDHOVEN - PSV-voetballer Noni Madueke is maandag door de rechtbank in Eindhoven veroordeeld tot een voorwaardelijk taakstraf van 120 uur en een geldboete van 1.000 euro omdat hij eind vorig jaar in Eindhoven reed met een vals Engels rijbewijs.

Madueke heeft geen rijbewijs en droeg het valse document bij zich voor het geval hij zou worden aangehouden. Destijds kreeg hij al een boete van 370 euro opgelegd. Hij was ook aangeklaagd voor het hebben van een vals identiteitsbewijs, maar dat was volgens de rechter niet aan de orde.

Waarom hij eind december in de auto stapte werd niet duidelijk tijdens de zitting van de politierechter, omdat de zaak tegen de 20-jarige voetballer achter gesloten deuren werd behandeld.

Dat gebeurde op verzoek van de advocaat van de voetballer. De rechter willigde dat verzoek in omdat "openbaarheid een goede rechtspleging ernstig zou schenden." Ook de persoonlijke levenssfeer en de jonge leeftijd van de verdachte was reden om de zaak in het geheim te behandelen. Alleen Madueke zelf, de tolk, de vader van de verdachte en zijn advocaat mochten bij de zitting zijn.

De rechter matigde de straf van Madueke vanwege zijn jonge leeftijd en omdat hij door zijn bekendheid en de publiciteit rond deze zaak volgens haar al deels gestraft is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden