Clicky

 
Transport Online - Russen betogen in Duitse steden tegen 'Ruslandhaat'

Russen betogen in Duitse steden tegen 'Ruslandhaat'

Russen betogen in Duitse steden tegen 'Ruslandhaat'
10-04-2022 23:12 | Buitenland | auteur ANP/AFP

HANNOVER - In meerdere Duitse steden zijn Russen en sympathisanten de straat op gegaan om te protesteren tegen zogenoemde Ruslandhaat. Russen in Duitsland zouden het slachtoffer zijn van discriminatie en pesterijen sinds de bloedige Russische invasie in Oekraïne. In Hannover reden de Russen in een konvooi auto's door de stad, in Frankfurt daarentegen kregen ze geen toestemming voor een autocolonne.

Critici vinden de betogingen vooral een steunbetuiging aan Rusland en het regime in Moskou. Er waren veel Russische vlaggen te zien. Ook verdedigden de betogers de Russische invasie en zeiden ze dat de Oekraïense regio Donbas tot Rusland behoort. De Oekraïense ambassadeur in Duitsland uitte felle kritiek op het vlagvertoon.

In Hannover verzamelden zich ongeveer 600 pro-Russen met 400 voertuigen, maar er was ook een tegendemonstratie met 3500 deelnemers. In Frankfurt kwam het eveneens tot protesten. Hier waren 800 Russen en 2500 pro-Oekraïne-betogers. Een regionale minister verdedigde de vrijheid om te protesteren, maar waarschuwde voor "Russische oorlogspropaganda op Duitse straten".

Volgens de jongste cijfers van eind 2020 woonden er 235.000 Russen in Duitsland, en 135.000 Oekraïners. Maar sinds de Russische invasie zijn daar ongeveer 300.000 Oekraïense vluchtelingen bij gekomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden