Clicky

 
Transport Online - Johnson belooft Oekraïne tijdens bezoek aan Kiev extra steun

Johnson belooft Oekraïne tijdens bezoek aan Kiev extra steun

Johnson belooft Oekraïne tijdens bezoek aan Kiev extra steun
09-04-2022 20:14 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

KIEV - De Britse premier Boris Johnson heeft zaterdag in Kiev overleg gevoerd met Volodimir Zelenski over extra financiële en militaire hulp. Die zou moeten voorkomen dat Oekraïne nog eens wordt binnengevallen. Hij beloofde de Oekraïense president 120 Britse pantserwagens en raketsystemen om marineschepen uit te schakelen. Die komen nog eens bovenop de militaire uitrusting ter waarde van 120 miljoen euro die vrijdag al was toegezegd.

Johnson prees het Oekraïense leger uitbundig wegens het leveren van "de grootste wapenfeiten in de 21e eeuw". Ook sprak hij vol lof over de inzet van de Oekraïense president. "Het is te danken aan Zelenski's resolute leiderschap en de moed van het Oekraïense volk dat Poetins monsterlijke bedoelingen zijn verijdeld", aldus een verklaring van Downing Street.

Johnson wilde Zelenski graag persoonlijk ontmoeten "om solidariteit te tonen met het Oekraïense volk". Volgens het bureau van Zelenski spraken beide leiders elkaar in eerste instantie onder vier ogen. Aan de orde kwamen onder meer ook de olie- en gasleveranties door Rusland aan het Westen. Johnson liet weten dat het Verenigde Koninkrijk zo snel mogelijk stopt met de import daarvan. Zelenski zei te hopen dat veel landen het voorbeeld van het VK volgen.

Johnsons bezoek aan Kiev was niet van tevoren aangekondigd en kwam op een moment dat Rusland bezig is zijn troepenmacht in het oosten van het land te verzamelen. De Britse premier had eerder op de dag via Twitter al aangekondigd meer te gaan doen voor Oekraïne en "in samenwerking met de G7-partners elke pijler onder de Russische economie als doelwit te zullen nemen nemen om ervoor te zorgen dat Poetin niet in zijn opzet slaagt". Hij herhaalde dat nog een keer in Kiev na zijn onderhoud met Zelenski.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions