Clicky

 
Transport Online - Nederlandse jongen (14) overleden bij duikincident Maleisië

Nederlandse jongen (14) overleden bij duikincident Maleisië

Nederlandse jongen (14) overleden bij duikincident Maleisië
09-04-2022 12:42 | Buitenland | auteur ANP/RTR

KUALA LUMPUR - De 14-jarige Nederlandse jongen die sinds woensdag wordt vermist in de zee bij Maleisië is overleden. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken nadat zijn vader al had gezegd dat de jongen niet sterk genoeg was om het te redden. Vader en zoon waren samen met twee anderen gaan duiken voor de zuidoostelijke kust van Maleisië toen ze werden meegesleurd door een sterke stroming.

De vader zei zaterdag dat zijn zoon te zwak was om zo lang te kunnen overleven. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de jongen 13 jaar is. Buitenlandse Zaken geeft de Nederlandse moeder consulaire bijstand.

De 46-jarige Britse vader werd zaterdag gered samen met een 18-jarige vrouw uit Frankrijk. De 35-jarige Noorse instructrice kon donderdag als eerste in veiligheid worden gebracht.

Verdwenen boot

Volgens de instructrice kwam de groep na een uur duiken boven water, maar was de boot verdwenen. Daarna werden ze meegesleurd door een sterke stroming en verloor de Noorse de rest uit het oog. De kapitein van de boot is na het incident aangehouden door de politie omdat hij onder invloed van drugs was toen hij de boot bestuurde.

De zoektocht naar de jongen werd zaterdag verplaatst naar Indonesische wateren. Volgens de Maleisische autoriteiten ligt het gezien de stroming voor de hand dat hij daarheen is gedreven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden