Clicky


Twee duikers gered in Maleisië, Nederlandse tiener nog vermist

Twee duikers gered in Maleisië, Nederlandse tiener nog vermist
09-04-2022 10:16 | Binnenland | auteur ANP/AFP

KUALA LUMPUR - Twee in Maleisië vermiste duikers uit Groot-Brittannië en Frankrijk zijn zaterdag gered. De 46-jarige Britse man en 18-jarige Française werden aangetroffen door vissers en overgedragen aan de kustwacht, meldde de lokale politie. Een 14-jarige jongen die zowel de Nederlandse als de Britse nationaliteit bezit, wordt nog steeds vermist.

Het gezelschap van vier werd woensdag als vermist opgegeven toen zij na zo'n veertig minuten scubaduiken niet terugkeerden bij hun boot. Ze waren gaan duiken vlakbij het eiland Pulau Tokong Sanggol voor de kust in het zuidoosten van Maleisië.

Een 35-jarige Noorse werd donderdag gered, zij was de duikinstructrice van het groepje. De vrouw zei weg te zijn gerukt door de sterke stroming. De kapitein van de boot die hen naar het eiland bracht is aangehouden nadat hij positief testte op drugsgebruik.

Zoekactie

De zaterdag geredde man en vrouw zijn naar een ziekenhuis gebracht en verkeren volgens de politie buiten levensgevaar. Ze waren een flink eind naar het zuiden afgedreven. De 14-jarige die nog vermist wordt, is de zoon van de 46-jarige Brit. Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet eerder weten consulaire hulp te bieden aan de moeder van de tiener.

De zoekactie naar de jongen wordt uitgebreid. Er zijn helikopters, vliegtuigen, duikers en jetski's ingezet om in een groter gebied naar hem te zoeken. De politie gaf zaterdag aan dat er verder zuidwaarts gezocht gaat worden richting Singapore en Indonesië.

De regio waar de groep dook is een populair toeristengebied met veel resorts. Touroperators in het gebied is gevraagd alle duik- en snorkeltrips voorlopig te staken om het zoeken te vergemakkelijken.