Clicky

 
Transport Online - Zeven jaar gevangenisstraf voor wurgen echtgenote

Zeven jaar gevangenisstraf voor wurgen echtgenote

Zeven jaar gevangenisstraf voor wurgen echtgenote
08-04-2022 17:11 | Misdaad | auteur Redactie

ROERMOND - De rechtbank heeft een 59-jarige inwoner uit Venlo veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor doodslag. De rechtbank acht bewezen dat de man zijn vrouw heeft gewurgd. Het verhaal van de man dat zijn vrouw door een ander moet zijn gedood in de 20 minuten dat hij met de hond aan het wandelen was, vindt de rechtbank niet aannemelijk.

De verdachte en het slachtoffer hebben op 9 november 2020 ruzie gekregen in de keuken van hun gezamenlijke woning. Deze ruzie is uitgelopen op een handgemeen. Uit onderzoek blijkt dat aan het slachtoffer die dag behoorlijk letsel is toegebracht, namelijk ribbreuken en bloeduitstortingen, én dat zij door verwurging om het leven is gebracht. 

Dat het de verdachte is geweest die het slachtoffer heeft mishandeld en uiteindelijk heeft gewurgd, vindt steun in het aangetroffen DNA-materiaal van de verdachte. Zijn DNA is aangetroffen in de hals van het slachtoffer en onder de vingernagels van haar linkerhand. Wat de rechtbank in dit kader bovendien van groot belang vindt, is het volledig ontbreken van DNA- of andere sporen die zouden kunnen wijzen op een andere dader.

Door gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum is geadviseerd de man het feit verminderd toe te rekenen vanwege de forse beperkingen die zij bij hem hebben vastgesteld. Bij de strafoplegging heeft de rechtbank daarmee rekening gehouden. Aangezien de vastgestelde beperkingen niet behandelbaar zijn, legt de rechtbank een gevangenisstraf op en daarnaast een maatregel waardoor de reclassering toezicht op hem kan blijven houden na afloop van de detentie.

Ook moet de man schadevergoeding betalen aan de moeder en de broer van het slachtoffer.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,448
Diesel2,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden