Clicky

 
Transport Online - Zwaar transport gekanteld op Duitse A7 [+foto's]

Zwaar transport gekanteld op Duitse A7

Zwaar transport gekanteld op Duitse A7 [+foto's]
08-04-2022 11:04 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

BAD BREMSTEDT - Op de Duitse A7 tussen knooppunt Bad Bremstedt en Grossenaspe ging het vrijdag 8 april rond 02:00 uur mis toen een zwaar transport kantelde.

Door nog onbekende oorzaak is de volledige combinatie geladen met betonplaten van de weg geraakt en vervolgens gekanteld. De twee inzittenden van de trekker zouden volgens de ongevalsmelder bekneld zitten in hun cabine. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.

Toen de eerste hulpdiensten arriveerden lagen over honder meter enkele losse stukken beton verspreid over de weg en op de vluchtstrook. De trekker kwam op zijn kant terecht maar de oplegger lag helemaal ondersteboven. In tegenstelling tot de eerste berichten waren de twee mannelijke inzittenden van het voertuig bij kennis en zaten zij niet bekneld.

Door de voorruit te verwijderen konden beide mannen veilig uit het wrak worden gered en overgedragen aan de reddingsdienst. Beide chauffeurs raakten ernstig gewond en moesten naar een nabijgelegen ziekenhuis worden afgevoerd waarvan één met een traumheli. 

De bestuurder van het begeleidingsvoertuig raakte in een lichte shock. Vervoer naar een ziekenhuis was niet nodig.

De brandweer kon nog geen uitspraken doen over de oorzaak van het ongeval, persoonlijke gegevens en de omvang van de schade.

Omstreeks 03.15 uur werd de plaats van het ongeval overgedragen aan de politie. De rechercheurs zijn begonnen met onderzoek op de plaats van het ongeval. De A7 was in het noorden enkele uren volledig afgesloten voor de reddings- en bergingswerkzaamheden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions