Clicky

 
Transport Online - Rusland erkent aanzienlijke verliezen, maar ontkent 'vernedering'

Rusland erkent aanzienlijke verliezen, maar ontkent 'vernedering'

Rusland erkent aanzienlijke verliezen, maar ontkent 'vernedering'
07-04-2022 19:57 | Buitenland | auteur ANP/DPA

LONDEN/MOSKOU - Rusland geeft toe "aanzienlijke verliezen" te lijden in Oekraïne, maar spreekt tegen dat het wordt vernederd door de Oekraïense strijdkrachten.

De woordvoerder van president Vladimir Poetin, Dmitri Peskov, noemt de "aanzienlijke verliezen" van de Russische troepen na de invasie in Oekraïne een "enorme tragedie" voor Rusland. Maar in een interview met het Britse Sky News ontkent de Kremlin-zegsman dat de Russische strijd in Oekraïne een vernedering is, hoewel de Russen zich bijvoorbeeld terugtrokken uit de regio rond de hoofdstad Kiev en ook elders de opmars niet overal wil vlotten.

Peskov noemde geen cijfers, maar Moskou sprak eind maart over 1351 gesneuvelde soldaten. Volgens Oekraïne ligt dat aantal zeker tien keer hoger.

Goede wil

Peskov beweerde dat het vertrek van de Russische troepen bij Kiev en het noordelijkere Tsjernihiv een gebaar van "goede wil" was tijdens de onderhandelingen met de Oekraïners.

Verder zei hij dat de zuidoostelijke havenstad Marioepol, die zwaar wordt belegerd door de Russen, deel uitmaakt van de door Moskou erkende pro-Russische rebellengebieden, de zogenoemde volksrepublieken. "Marioepol zal worden bevrijd van de nationalistische bataljons, hopelijk vroeger dan later", aldus Peskov.

Opnieuw verwierp de Kremlin-woordvoerder de aantijgingen van Russische oorlogsmisdaden, zoals de aanval op een kraamkliniek in Marioepol en het bloedbad in Boetsja, als "nep". Ondanks ooggetuigenverslagen en satellietbeelden houdt Rusland vol dat het niets te maken heeft met de moordpartijen op burgers in de voorstad van Kiev. "Alles moet zorgvuldig worden onderzocht", zei Peskov.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions