Clicky

 
Transport Online - Deel slijterijen Gall & Gall blijft vrijdag opnieuw gesloten

Deel slijterijen Gall & Gall blijft vrijdag opnieuw gesloten

Deel slijterijen Gall & Gall blijft vrijdag opnieuw gesloten
07-04-2022 19:08 | Financieel | auteur ANP

UTRECHT - Zo'n honderd winkels van slijtersketen Gall & Gall blijven vrijdag de hele dag gesloten. Dat meldt vakbond FNV. Medewerkers legden de afgelopen weken al vaker het werk neer omdat ze een hoger loonbod willen van moederbedrijf Ahold Delhaize. Ze eisen een salaris dat meegroeit met de stijging van de prijzen.

Het is de vierde actie waarbij medewerkers van Gall & Gall staken. Lang niet alle vestigingen blijven dicht. In totaal heeft de keten meer dan 550 filialen en daar werken zo'n 1800 mensen.

FNV is onder meer ontevreden dat Gall & Gall de toeslagen voor werk op zaterdagen wil afschaffen. De vakbond eist daarnaast een loonsverhoging van 5 procent. Volgens FNV verhoogde Gall & Gall onlangs zijn bod wel tot een loonsverhoging van 3,6 procent. "Dat dekt nog steeds bij lange na de inflatie niet", zegt FNV-bestuurder Jethro Warbroek daarover. Gall & Gall spreekt zelf echter van een verhoging met 4,5 procent.

Voor volgende week zijn al twee stakingsdagen gepland. Veel winkels van Gall & Gall blijven dan op donderdag en vrijdag dicht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden