Clicky


 


Enkele Russische vliegtuigen staan nog op Nederlandse luchthavens

Enkele Russische vliegtuigen staan nog op Nederlandse luchthavens
07-04-2022 09:59 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Op Twente Airport staat een geparkeerd vliegtuig van een Russische eigenaar, en op Maastricht Aachen Airport staan vier ingepakte vliegtuigen die zijn gebouwd voor een Russische leasemaatschappij, meldt minister Mark Harbers (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer. Deze week is navraag gedaan bij Nederlandse vliegvelden over Russische toestellen, aldus de bewindsman.

Geen van de toestellen is Russisch geregistreerd, en ze vallen dus niet officieel onder de sancties. Maar ze blijven wel in Nederland aan de grond, temeer omdat de Europese Unie sinds eind februari het luchtruim heeft gesloten voor Russische vliegtuigen. Overigens wachten de toestellen sowieso nog op ingebruikname. De vliegtuigen op Maastricht Aachen staan ingepakt en zijn niet vliegklaar. Ze zouden dus ook niet op korte termijn kunnen opstijgen.

De leasemaatschappij "zou de vliegtuigen als eigenaar in lease beschikbaar stellen aan een Russische luchtvaartmaatschappij. Omdat dat contract niet doorging, moesten de vliegtuigen op deze luchthavens geparkeerd worden", meldt Harbers.

Eerder meldde de bewindsman al dat er een Russisch vliegtuig van Aeroflot op Schiphol staat en daar blijft wegens de sluiting van het luchtruim. Er staan geen vliegtuigen van gesanctioneerde oligarchen in Nederland

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions