Clicky

 
Transport Online - Onderzoek naar bij landing niet-reagerende Boeing 777

Onderzoek naar bij landing niet-reagerende Boeing 777

Onderzoek naar bij landing niet-reagerende Boeing 777
06-04-2022 14:06 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - De Franse luchtvaartautoriteiten doen onderzoek naar problemen met een Boeing 777 van Air France. De piloten daarvan moesten dinsdag een landing afbreken omdat het toestel totaal niet meer reageerde op de besturing. Bij een tweede poging lukte het wel het vliegtuig aan de grond te zetten.

De Franse luchtvaartveiligheidstoezichthouder BEA noemt het incident op de vlucht van New York naar Parijs "ernstig" en laat weten de vluchtgegevens te analyseren. Volgens de waakhond was er sprake van "instabiliteit van de besturing" en "afwijkingen van het vluchtpad".

De website Airlive.net publiceerde een opname van het contact tussen de luchtverkeersleiding en de piloten. Daarin zeggen de piloten dat het "vliegtuig zo'n beetje gek wordt". De luchtverkeersleider reageert daarop dat hij op de radar kon zien dat het naar links afweek.

De eerste landingspoging werd op zo'n 400 meter hoogte afgebroken. Bij een tweede poging waren er geen problemen. Air France laat in een reactie weten "het ongemak dat passagiers hebben gevoeld te begrijpen en te betreuren". Volgens de luchtvaartmaatschappij is het afbreken van een landing een manoeuvre die door alle luchtvaarders wordt gebruikt "om de veiligheid van de vlucht en de passagiers te garanderen".

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden