Clicky

 Moskou stelt veel rechtszaken in vooruitzicht over inbeslagnames

Moskou stelt veel rechtszaken in vooruitzicht over inbeslagnames
06-04-2022 11:29 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MOSKOU - De voorzitter van de Russische veiligheidsraad, Dmitri Medvedev, heeft talrijke rechtszaken in het vooruitzicht gesteld tegen inbeslagnames van Russische goederen in het kader van de sancties tegen zijn land. Rusland zal die aanvechten in de rechtbanken in de VS en in Europa en ook bij internationale juridische instellingen. Medvedev was van 2008 tot 2012 president van Rusland als een soort 'tussenpaus' tussen twee regeerperiodes van het huidige staatshoofd president Vladimir Poetin.

In heel de wereld zijn particuliere eigendommen en ondernemingen het doelwit geworden van westerse sancties tegen de Russische regering. In Nederland bijvoorbeeld werd woensdag bekendgemaakt dat meerdere luxueuze jachten die bij Nederlandse werven worden gebouwd aan de ketting zijn gelegd. Het gaat om jachten van uiteindelijke begunstigden bij bepaalde transacties of in de structuur van ondernemingen, de zogenoemde UBO's (ultimate beneficial owners).

Financiële instellingen en trustkantoren hebben tot dusver 516 miljoen euro aan tegoeden bevroren, en er is 155 miljoen aan transacties tegengehouden, aldus minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats