Clicky


Bestuurders PostNL in België vrijgelaten

Bestuurders PostNL in België vrijgelaten
06-04-2022 10:40 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

ANTWERPEN - Topman Rudy Van Rillaer van PostNL België en operationeel manager John de Bruin zijn woensdag uit voorarrest vrijgelaten. De Belgische onderzoeksrechter heeft bepaald dat het voor het onderzoek niet noodzakelijk is dat de twee in de cel blijven. Wel worden er voorwaarden gesteld aan hun vrijlating.

De twee werden vorige week samen met een derde bestuurder opgepakt toen justitie invallen deed in drie depots van PostNL. De drie worden ervan verdacht leiding te hebben gegeven aan een criminele organisatie en er zou ook sprake zijn van mensenhandel en valsheid in geschrifte. De Belgische autoriteiten onderzoeken PostNL al langer vanwege onder meer vermeende misstanden rond zwartwerk en deeltijdwerk.

Begin deze week zouden de drie vrijkomen, maar het justitie-onderdeel dat het onderzoek uitvoert ging in beroep tegen de vrijlating van Van Rillaer en De Bruin. Daardoor bestond de mogelijkheid dat ze maximaal twee weken langer zouden blijven vastzitten.

Behalve de vrijlating van de bestuurders heeft de Belgische justitie ook de depots in Wommelgem en Willebroek vrijgegeven. Die waren sinds de inval verzegeld waardoor pakketjes die daar lagen ook niet bezorgd konden worden. Het bedrijf heeft momenteel negen pakkettendepots in België en één sorteercentrum.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions