Clicky

 
Transport Online - Drie nieuwe DAF LF's voor Nabuurs

Drie nieuwe DAF LF's voor Nabuurs

Drie nieuwe DAF LF's voor Nabuurs
06-04-2022 10:10 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

AMSTERDAM - Distributeur en logistiek dienstverlener Nabuurs heeft uitermate goede ervaringen met DAF LF bakwagens voor binnenstedelijke distributie. De lage instap, de wendbaarheid en het goede zicht vanuit de cabine op de omgeving maken deze compacte truck een kampioen als het gaat om comfortabel en veilig vervoer in druk verkeer en in beperkte ruimte. Onlangs heeft Nabuurs dan ook drie nieuwe LF’s ingezet ter vervanging van een trio dat zich de afgelopen tien jaar verdienstelijk heeft bewezen.

“De drie nieuwe DAF LF’s rijden in de regio’s Amsterdam en Berkel en Rodenrijs”, vertelt Dolf Hubertus, Fleetmanager bij Nabuurs. “Alle drie een LF 180 16-tonner met een korte wielbasis, die vooral bieren vanuit de regionale distributiecentra van AB-InBev naar de horeca brengen in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Rijswijk en Leiden. Naast de inzet van deze drie nieuwe DAF’s zullen we binnenkort ook nog een nieuwe DAF LF Electric voor AB-InBev gaan inzetten. Met name voor de kortere ritten en binnenstedelijke distributie zal Nabuurs meer en meer overgaan naar elektrisch aangedreven vrachtwagens. De komende jaren zal dus het aandeel elektrische vrachtwagens blijven groeien.”

Nabuurs heeft al DAF LF’s rijden en met tevredenheid. De cijfermatige prestaties, dus de kilometerkostprijs, is marktconform. De voordelen in het dagelijks gebruik voor de chauffeurs zijn echter buitengewoon. Hubertus: “De lage instap is erg prettig als je vaak moet in- en uitstappen. Minstens zo belangrijk is het goede zicht dat de LF biedt op de omgeving. Dat is echt een voordeel voor de veiligheid. En de zeer korte draaicirkel is fijn bij het manoeuvreren. Het zijn juist deze eigenschappen die ook de LF Electric een uitblinker maken als voertuig waarmee wij de transitie naar elektrisch transport willen maken.”

Laag geplaatste zijruit en Lisa2alert dodehoekwaarschuwing

De nieuwe DAF LF bakwagens zijn afgeleverd met de laag geplaatste, extra zijruit in de bijrijdersportieren zodat de chauffeur fietsers en voetgangers rechts naast de cabine kan zien. Ook zijn de voertuigen voorzien van Lisa2alert dodehoekwaarschuwing. “Dus omstanders horen een pieper als de LF rechtsaf slaat. Ook bij het achteruit rijden horen ze de trucks piepen en daarnaast heeft de chauffeur de beschikking over een achteruitrijcamera. Veiligheid staat bij Nabuurs altijd al voorop, vandaar dat we investeren in opties die de veiligheid bevorderen.”

Nabuurs als ketenregisseur

Nabuurs heeft meer dan twintig vestigingen door heel Nederland, met ruim 1.000 medewerkers in dienst. Al sinds 1928 is het bedrijf actief als logistiek dienstverlener en vandaag de dag gespecialiseerd in belevering van food- en horecabedrijven, met name als ketenregisseur voor de volledige supply chain. “Nabuurs spant zich in voor het vinden van de beste weg voor het vervoer van de producten van fabrikant tot verkooppunt op het gebied van kosten, service, duurzaamheid en veiligheid. We ontwikkelen en implementeren integrale logistieke oplossingen voor Fast Moving Consumer Goods bedrijven: B2B én B2C bedrijven met als specialisatie Food, Personal Care, Retail en Horeca.”

Foto's

 • Van Keulen Transport
  Van Keulen Transport
 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Kim Johansen
  Kim Johansen
 • Smilda
  Smilda

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden