Clicky


Kaag: bonus topman Air France-KLM 'onbegrijpelijk en ongepast'

Kaag: bonus topman Air France-KLM 'onbegrijpelijk en ongepast'
05-04-2022 16:24 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Minister Sigrid Kaag (Financiën) vindt het "onbegrijpelijk en ongepast" dat topman Ben Smith van Air France-KLM een miljoenenbonus in het vooruitzicht is gesteld, terwijl het bedrijf afgelopen jaar een enorm verlies in de boeken zette en staatssteun nodig had om te overleven. Dat zegt Kaag in haar wekelijkse gesprek met RTL Z.

Smith genoot vorig jaar een basissalaris van 900.000 euro, en kan daarnaast een veelvoud daarvan aan variabele beloningen tegemoetzien. Zijn totale beloningspakket bedraagt zo'n 4,3 miljoen euro, staat in het jaarverslag van de luchtvaartgroep. Op zijn bonussen moet Smith overigens wel wachten totdat Air France-KLM van het staatsinfuus af is.

Zowel Frankrijk als Nederland is Air France-KLM te hulp geschoten met miljardenleningen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Vorig jaar leed de luchtvaartgroep een verlies van 3,3 miljard euro. Met die omstandigheden in het achterhoofd noemt Kaag het "maatschappelijk niet verantwoord" om zulke hoge bonussen toe te kennen.

Nederland spreekt zich als aandeelhouder van Air France-KLM al een aantal jaar uit tegen de bonussen die aan de top van het bedrijf worden uitgekeerd. "Ook de laatste dagen nog", zegt Kaag. De Staat zal op de aandeelhoudersvergadering dan ook tegenstemmen. "Maar wij zijn in de minderheid", zegt Kaag. Zij gaat er dan ook vanuit dat Smith "op een gegeven moment" zijn bonus gewoon krijgt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats