Clicky

 
Transport Online - Topman PostNL België blijft tot twee weken langer vast

Topman PostNL België blijft tot twee weken langer vast

Topman PostNL België blijft tot twee weken langer vast
04-04-2022 12:18 | Buitenland | auteur ANP

MECHELEN - [update] Topman Rudy Van Rillaer van PostNL België blijft mogelijk nog twee weken vastzitten. Van Rillaer zou eigenlijk maandag vrijkomen, maar tegen zijn vrijlating is door de Belgische justitie beroep aangetekend. Het duurt tot twee weken voor er een nieuwe beslissing valt.

Van Rillaer zou onder voorwaarden vrijkomen. Aan de vrijlating van twee andere bestuurders waren geen voorwaarden verbonden, maar tegen de vrijlating van operationeel manager John de Bruyn ging justitie ook in beroep. Een derde verdachte komt wel gewoon vrij.

De drie bestuurders werden begin vorige week opgepakt na een inval in drie depots van PostNL België. Het gaat om Van Rillaer, De Bruin en een derde verantwoordelijke. Ze zouden ervan worden verdacht leiding te geven aan een criminele organisatie en er zou ook sprake zijn van mensenhandel en valsheid in geschrifte.

PostNL stelt de gang van zaken te betreuren. "We hebben zojuist begrepen dat twee van onze collega’s nog langer blijven vastzitten", reageert een woordvoerder. "Wij moeten nu afwachten hoe het beroep van de arbeidsauditeur tegen de vrijlating zal worden beoordeeld. Onze eerste zorg is en blijft om onze collega’s zo snel mogelijk weer bij hun families te krijgen." Eerder gaf het postbedrijf aan geen enkel bewijs te hebben gezien voor de beschuldigingen en liet het weten zich daartegen krachtig te zullen verdedigen.

PostNL is al langer doelwit van de Belgische autoriteiten vanwege onder meer vermeende misstanden rond zwartwerk en deeltijdwerk. Het bedrijf heeft momenteel negen pakkettendepots in België en één sorteercentrum.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats