Clicky

 
Transport Online - GRIP 3 van kracht na instorten huis in Oldenzaal [+foto's]

GRIP 3 van kracht na instorten huis in Oldenzaal

GRIP 3 van kracht na instorten huis in Oldenzaal [+foto's]
04-04-2022 10:35 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

OLDENZAAL - [update 13:42 uur] Aan de Hoefsmid in Oldenzaal is maandagochtend, door een gasexplosie, een vrijstaande woning ingestort. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar een GRIP 3-situatie.

De brandweer roept op om hulpdiensten de ruimte te geven en niet naar het incident toe te komen. Er zijn veel hulpdiensten ter plaatse waaronder ook drie traumahelikopters, twee uit Nederland en één uit Duitsland.

STH teams van de brandweer zijn uitgerust met speciaal gereedschap en materieel om de bouwconstructie te stabiliseren en een redweg te creëren voor eventuele gewonden. De brandweer heeft twee personen onder het puin vandaan gehaald. Volgens diverse media werden de twee personen bevrijd en gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Later werd een derde persoon gered van onder het puin vandaan. Ook deze is overgebracht naar het ziekenhuis, meldde de brandweer rond 13:30 uur.

De brandweer meldt tevens dat ook omliggende woningen schade van de explosie hebben opgelopen.

GRIP 3

Bij een GRIP 3 situatie is er sprake van dat alleen de directe omgeving wordt beïnvloed door het incident (men spreekt in sommige gevallen van een ramp), maar een groter gebied ondervindt de gevolgen, bijvoorbeeld een (deel van een) gemeente. De burgemeester van de getroffen gemeente komt bijeen met het volledige Gemeentelijk Beleidsteam (GBT) om op bestuurlijk niveau sturing te geven aan de bestrijding van de gevolgen van het incident.

De commissaris van de Koning (CdK) van de betreffende provincie wordt geïnformeerd. Tevens wordt de Minister van Binnenlandse Zaken via het Nationaal CrisisCentrum (NCC) geïnformeerd. Als er zaken door de gemeente geregeld moeten worden, zoals opvang of registratie dan wordt het Gemeentelijk Rampenmanagementteam (GRMT) bijeen geroepen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,065
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden