Clicky

 
Transport Online - Ook steunbetuigingen UEFA en Barcelona voor bondscoach Van Gaal

Ook steunbetuigingen UEFA en Barcelona voor bondscoach Van Gaal

Ook steunbetuigingen UEFA en Barcelona voor bondscoach Van Gaal
04-04-2022 10:12 | Sport | auteur ANP

NYON - Louis van Gaal heeft al veel steunbetuigingen gekregen nadat de bondscoach van het Nederlands elftal zondagavond in de talkshow van Humberto Tan had onthuld dat hij lijdt aan prostaatkanker. Op sociale media spreken clubs en mensen uit de voetbalwereld hun medeleven uit.

De Europese voetbalbond UEFA en zijn oude club FC Barcelona stuurden al vrij snel een tweet. Zij volgden Manchester United, dat kort na het bekend worden van het nieuws liet weten de voormalige clubtrainer "kracht en moed" te zenden. Ook de Eredivisie wenste de bondscoach via het eigen twitteraccount "heel veel sterkte".

De 70-jarige Van Gaal vertelde dat hij al geruime tijd prostaatkanker heeft en inmiddels 25 keer is bestraald. Hij hield het al die tijd buiten de publiciteit, zelfs de spelers van het Nederlands elftal waren niet op de hoogte.

Boodschap

"Onze gedachten en gebeden gaan uit naar onze oude manager Louis van Gaal", twitterde FC Barcelona, waar Van Gaal twee periodes trainer was. "Blijf sterk en word snel beter, Louis." Een gelijke boodschap stuurde de UEFA de wereld in. "Namens de Europese voetbalgemeenschap sturen we onze beste wensen naar de Nederlandse bondscoach. We zijn in gedachten bij je Louis."

Het Nederlands elftal plaatste op het officiële account OnsOranje een portretfoto van Van Gaal met daarbij een oranje hartje.

Ondanks zijn ziekte is Van Gaal vastberaden eind van dit jaar met Oranje naar het WK in Qatar te gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden