Clicky

 
Transport Online - Bondscoach Louis van Gaal lijdt aan prostaatkanker

Bondscoach Louis van Gaal lijdt aan prostaatkanker

Bondscoach Louis van Gaal lijdt aan prostaatkanker
03-04-2022 23:30 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Bondscoach Louis van Gaal lijdt al geruime tijd aan prostaatkanker, zo heeft hij zondagavond in het televisieprogramma Humberto bekendgemaakt. De 70-jarige Van Gaal heeft zijn spelers nog niet op de hoogte gebracht van zijn ziekte. Dat deed hij niet omdat hij de prestaties naar eigen zeggen niet wilde beïnvloeden.

"Die weten het niet. Zij zien een blos op mijn wangen en denken: wat een gezonde kerel is dat. Dat is natuurlijk niet zo", zei Van Gaal in het programma van Humberto Tan. Van Gaal was daar te gast om zijn film LOUIS te promoten.

Volgens Van Gaal gaat het om een agressieve vorm van prostaatkanker. Hij is al 25 keer bestraald. "Kijk, aan prostaatkanker ga je niet dood. Het zijn meestal de achterliggende ziektes waaraan je overlijdt."

Tijdens de afgelopen interlandperiode had Van Gaal het coronavirus. Oranje won met 4-2 van Denemarken en speelde met 1-1 gelijk tegen Duitsland.

Van Gaal gaat eind dit jaar ondanks zijn ziekte met Oranje naar het WK voetbal in Qatar. Hij is bezig aan zijn derde termijn als bondscoach. Daarnaast werkte hij bij grote clubs als FC Barcelona, Bayern München en Manchester United.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions