Clicky


Paus met lift vliegtuig in gehesen

Paus met lift vliegtuig in gehesen
02-04-2022 09:53 | Buitenland | auteur ANP/RTR

ROME - Paus Franciscus is met behulp van een lift in het vliegtuig gehesen dat hem naar Malta brengt. Volgens een woordvoerder van het Vaticaan was dat om elke stress voor de 85-jarige paus uit te sluiten. Hij lijdt aan een aandoening die pijn in de benen veroorzaakt. Het bezoek aan Malta is het 36e officiële bezoek aan landen buiten Italië.

Hij liep bij al die reizen zelf de vliegtuigtrap op. De paus is dit weekeinde in Malta. Er waren begin 2020 en eind 2021 ook reizen voor hem gepland naar Malta, maar die gingen niet door als gevolg van coronamaatregelen. Van de ruim een half miljoen bewoners van de eilanden die de staat Malta vormen is meer dan 80 procent rooms-katholiek. De eilanden beschouwen zich al bijna 2000 jaar een christelijk bolwerk op ruim 300 kilometer van het islamitische Noord-Afrika verwijderd. Malta, Gozo en Comino zijn bezaaid met rooms-katholieke kerken, naar schatting een kerk per duizend inwoners.

De Argentijnse geestelijke Jorge Mario Bergoglio werd in 2013 paus nadat zijn Duitse voorganger, Paus Benedictus XVI, zich om gezondheidsredenen had teruggetrokken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions