Clicky

 
Transport Online - Topman PostNL België komt onder voorwaarden vrij

Topman PostNL België komt onder voorwaarden vrij

Topman PostNL België komt onder voorwaarden vrij
01-04-2022 19:24 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

MECHELEN - De topman van PostNL België, Rudy Van Rillaer, wordt onder voorwaarden vrijgelaten. Dat heeft de Mechelse raadkamer beslist. Het besluit is bevestigd door zijn advocaat aan het Belgische persbureau Belga. De twee andere verdachten die nog in de cel zaten, komen vrij zonder voorwaarden. Ze blijven nog wel tot maandag in de cel omdat er nog een besluit over een eventueel beroep tegen de beslissing moet worden genomen.

De drie werden maandag opgepakt na een inval in drie depots van PostNL België. Het gaat om Van Rillaer, operations manager John de Bruyn en een derde verantwoordelijke. Ze zouden ervan worden verdacht leiding te geven aan een criminele organisatie en er zou ook sprake zijn van mensenhandel en valsheid in geschrifte.

Het Nederlandse moederconcern PostNL laat weten "enorm opgelucht" te zijn dat de raadkamer heeft beslist dat de drie naar huis kunnen. "Het is nu afwachten wanneer. Ze zitten volstrekt onnodig onder moeilijke omstandigheden vast. Dat heeft grote impact op hen, op hun familie en op al onze medewerkers. We blijven hen steunen waar we kunnen." PostNL zegt geen enkel bewijs te hebben gezien voor de beschuldigingen en zal zich daartegen krachtig verdedigen.

PostNL is al langer doelwit van de Belgische autoriteiten vanwege onder meer vermeende misstanden rond zwartwerk en deeltijdwerk. Het bedrijf heeft momenteel negen pakkettendepots in België en één sorteercentrum.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats