Clicky

 
Transport Online - Nieuwe cao voor medewerkers Hapag-Lloyd

Nieuwe cao voor medewerkers Hapag-Lloyd

Nieuwe cao voor medewerkers Hapag-Lloyd

UTRECHT/ROTTERDAM - De lonen van medewerkers van containerrederij Hapag-Lloyd stijgen de komende drie jaar mee met de inflatie. Dit jaar komt die naar verwachting van het CBS uit tussen de zes en zeven procent.

Deze automatische prijscompensatie (APC) is een van de afspraken die FNV Havens en CNV Vakmensen met de directie hebben gemaakt in een onderhandelingsresultaat over een nieuwe cao. Asmae Hajjari, bestuurder FNV Havens: "Zeker gezien de hoge stijging van de prijzen op dit moment, is dit een heel mooi resultaat voor de medewerkers."

Bovenop de APC krijgen medewerkers die nog niet aan de top van hun schaal zitten er drie procent salaris per jaar bij. Hajjari: "Met de APC van tussen de zes en zeven procent, kunnen medewerkers aankomend jaar dus een flinke loonsverhoging tegemoet zien van bijna tien procent."

Daarnaast wordt de reiskostenvergoeding verhoogd van 19 naar 30 cent per kilometer en de netto thuiswerkvergoeding gaat van 2 naar 3,50 euro per dag. Chantal van Binsbergen, bestuurder CNV Vakmensen: "Met al deze afspraken samen, gaan de medewerkers er flink op vooruit. Dat is precies wat ze verdienen, gezien de hoge winsten die het bedrijf de afgelopen tijd maakt."

In de nieuwe cao wordt voor het eerst afspraken gemaakt over minder werken voor oudere medewerkers. Drie jaar voor de AOW-leeftijd kunnen mensen 70 procent gaan werken tegen 90 procent van het loon en met behoud van 100 procent pensioenopbouw. Verder vult Hapag-Lloyd het geboorteverlof aan van 70 procent naar 90 procent. Tot slot vallen nu ook de oud-medewerkers van NileDutch onder de cao van Hapag-Lloyd, dat NileDutch vorig jaar overnam.

Bij Hapag-Lloyd werken in Nederland ruim 300 mensen. De containerrederij is wereldwijd actief en behoort tot de top vijf van de wereld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden