Clicky

 
Transport Online - Marioepol: bevoorrading en evacuaties van burgers niet mogelijk

Marioepol: bevoorrading en evacuaties van burgers niet mogelijk

Marioepol: bevoorrading en evacuaties van burgers niet mogelijk
01-04-2022 10:34 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MARIOEPOL - De belegerde stad Marioepol blijft afgesloten voor iedereen die probeert binnen te komen en het is "zeer gevaarlijk" voor iedereen die probeert te vertrekken, meldt een assistent van de burgemeester vrijdag.

Rusland had voor vrijdag een humanitaire corridor voor Marioepol aangekondigd, maar die was volgens de assistent in de ochtend niet geopend. Volgens hem "laten de bezetters sinds gisteren geen humanitaire hulp, zelfs niet in kleine hoeveelheden, toe."

Voor donderdag beloofde Rusland bij Marioepol een wapenstilstand voor "humanitaire doeleinden". Oekraïne stuurde 45 bussen naar de stad om burgers te evacueren, maar volgens functionarissen zijn die daar nooit aangekomen. Russische troepen zouden de bussen hebben tegengehouden. Rusland en Oekraïne geven elkaar de schuld van humanitaire corridors die ondanks afspraken niet doorgaan.

In Marioepol, al weken omsingeld door Russische troepen, zitten volgens de lokale autoriteiten tot 170.000 mensen vast in erbarmelijke omstandigheden. Door de oorlog is een groot deel van de stad vernietigd of beschadigd. Ook zouden er 5000 doden zijn gevallen. "Iedereen weet dat daar een humanitaire catastrofe aan de gang is", zei president Volodimir Zelenski donderdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden