Clicky

 Nieuwe Volvo FH 8x4 voor Bergingsbedrijf Roy van Rijswijk

Nieuwe Volvo FH 8x4 voor Bergingsbedrijf Roy van Rijswijk
31-03-2022 14:38 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BODEGRAVEN - Roy van Rijswijk, die een bedrijf opbouwde dat gespecialiseerd is in berging, pechhulp, transport en stalling, heeft zijn wagenpark uitgebreid met een zeer complete Volvo FH5. De bergingsinstallatie liet hij uit Amerika komen, waarna hij samen met Van Winkoop uit Ermelo de volledige opbouw uitdacht.

De Volvo FH8x4 werd een paar weken geleden geleverd door Van Dijk Trucks uit Woerden en wordt door Roy ingezet als takelwagen voor bergingen en bij pech. De truck is aardig aangekleed, zoals Roy het zelf omschrijft. Zo is de Volvo voorzien van een standkachel, Scandinavië-pakket, motor-voorverwarming, staande uitlaten (de demper is verplaatst naar achter de cabine) en bevat hij alle mogelijke Volvo Safety-oplossingen. "De truck heeft bovendien een lekker smoelwerk, daar hou ik wel van", aldus de ondernemer uit Bodegraven.

"De donkere koplampen in combinatie met het lage dak, geven ‘m een heel gave uitstraling. Ik rij er nu twee weken mee en het is echt een superauto. Ik had al een FH4, daar heb ik anderhalf jaar mee gereden voordat ik hem verkocht. De FH8x4 heeft echt alle opties en een supergoede bergingsinstallatie. Daarom gebruik ik deze nieuwste aanwinst ook als demotruck voor mijn bedrijf." 

Roy heeft de truck in eigen beheer, in samenwerking met Van Winkoop uit Ermelo, voorzien van een Century bergingsopbouw, die hij in Amerika bestelde. "De installatie is een ton of drie lichter dan degene op mijn vorige auto, dus ik heb meer laadvermogen over. En hij is gewoon beresterk." Dat is geen overbodige luxe, want het bedrijf van Roy sleept en bergt inmiddels meer vrachtwagens dan personenauto’s en kan dus alle mogelijke kracht gebruiken.

Bergingsklus in Bergambacht

De eerste grote klus met de Volvo FH8x4 zit er inmiddels op. "Ik kreeg een telefoontje dat er een vrachtwagen van de dijk was gereden in Bergambacht. Het ging om een bakwagen met levensmiddelen, dus dat was wel even een uitdaging. We hadden ook geen idee wat er was gebeurd, de chauffeur was nergens te bekennen. We hebben eerst de politie gebeld en de bakwagen daarna met de hand leeggemaakt. Uiteindelijk hebben we hem met twee bergingswagens overeind gezet. Ik hou er wel van; niet weten wat voor situatie je aantreft. Dat maakt mijn werk elke dag uitdagend. Met deze FH8x4 erbij kunnen we de meest ingewikkelde omstandigheden makkelijk aan."De relatie tussen Roy en Van Dijk Trucks gaat terug tot 2014. "Toen kocht ik een gebruikte Volvo FM bij ze. Deze ging bij Van Dijk in het onderhoud en zodoende ben ik daar blijven plakken. Ik doe graag zaken met ze omdat afspraken altijd nagekomen worden. Bovendien heb ik een leuke klik met de vertegenwoordiger, Peter Huisman. Mooi is ook dat we echt een samenwerking hebben, want Van Dijk is ook klant bij mij. Ik merk dat we echt voor elkaar klaarstaan. Dat is een mooie wisselwerking."

Bergingsbedrijf Roy van Rijswijk is gespecialiseerd in berging, pechhulp, transport en stalling. Het bedrijf opereert vanuit Bodegraven, maar is actief in het hele land.

Foto's: Menno Ringnalda / Van Dijk Trucks

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats