Clicky


 


Oekraïne: VN-waakhond gaat bezette kerncentrales online monitoren

Oekraïne: VN-waakhond gaat bezette kerncentrales online monitoren
31-03-2022 14:15 | Buitenland | auteur ANP/RTR

KIEV - Het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) gaat de twee bezette kerncentrales in Oekraïne online monitoren, meldt het Oekraïense staatsenergiebedrijf Energoatom. Het Russische leger heeft de controle over de centrales van Zaporizja en Tsjernobyl.

Het hoofd van Energoatom vindt dat de VN-waakhond zijn invloed moet gebruiken om ervoor te zorgen dat Russische functionarissen zich niet bemoeien met de twee centrales. Hij zei verder niet alle resultaten te kunnen delen van zijn ontmoeting woensdag met IAEA-chef Rafael Grossi.

Het IAEA zei woensdag dat het nog steeds geen gegevens ontving van zijn monitoringssystemen in Tsjernobyl, maar wel informatie binnenkreeg van de andere kerncentrales in Oekraïne.

De kerncentrale van Tsjernobyl, waar in 1986 een kernramp plaatsvond, werd op de eerste dag van de oorlog ingenomen door Russische troepen. Op deze locatie wordt al jaren geen stroom meer opgewekt, maar wordt nog wel radioactief afval bewaard. De kerncentrale van Zaporizja, de grootste van Europa, werd begin maart veroverd. Bij de gevechten vloog een trainingscomplex in brand.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats