Clicky

 
Transport Online - Drie Palestijnen gedood op Westelijke Jordaanoever

Drie Palestijnen gedood op Westelijke Jordaanoever

Drie Palestijnen gedood op Westelijke Jordaanoever
31-03-2022 12:22 | Buitenland | auteur ANP/AFP/DPA

RAMALLAH - Het Israëlische leger heeft donderdag twee Palestijnen doodgeschoten bij een operatie in de stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever. Een derde Palestijn die iemand met een schroevendraaier stak in een bus ten zuiden van Bethlehem werd volgens het leger doodgeschoten door een Israëlische burger.

De operatie in Jenin om verdachten op te pakken volgde op drie aanvallen in Israël waarbij Israëlische Arabieren en Palestijnen in totaal elf mensen doodden. Militairen werden donderdagochtend bij de actie beschoten en schoten terug. Twee Palestijnen van 17 en 23 jaar werden gedood en een 15-jarige raakte gewond. Een Israëlische soldaat is gewond naar een ziekenhuis vervoerd.

Een topfiguur van de beweging Islamitische Jihad in de Gazastrook zei dat de gewapende vleugel van de groep in actie komt "in het licht van de bestorming in Jenin door het zionistische leger".

Israël vreest voor meer geweld voordat de vastenmaand ramadan komend weekend begint. Het leger versterkt de politie met duizend man en op de Westoever worden extra troepen ingezet.

Israël bezette de Westoever en de Gazastrook in 1967. De Palestijnen willen in die gebieden een onafhankelijke staat vestigen, maar besprekingen daarover liggen in de ijskast.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,176
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats