Clicky

 
Transport Online - Van Nistelrooij nieuwe trainer PSV, Rutten assistent

Van Nistelrooij nieuwe trainer PSV, Rutten assistent

Van Nistelrooij nieuwe trainer PSV, Rutten assistent
30-03-2022 19:21 | Sport | auteur ANP

EINDHOVEN - Ruud van Nistelrooij volgt Roger Schmidt na dit seizoen op als hoofdtrainer van PSV. De 45-jarige Brabander heeft een contract tot medio 2025 getekend. Van Nistelrooij, die Fred Rutten als assistent krijgt, werkte de afgelopen jaren in de jeugd bij PSV en is nu bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie.

Van Nistelrooij speelde zelf tussen 1998 en 2001 in Eindhoven. De spits verhuisde daarna naar Manchester United en speelde ook voor Real Madrid, Hamburger SV en Málaga. De 70-voudig international van Oranje (35 doelpunten) werd in dienst van PSV twee keer topscorer van de Eredivisie.

Schmidt kondigde begin februari aan dat hij na dit seizoen vertrekt bij PSV. De Duitser doet met zijn ploeg nog mee om drie prijzen. PSV staat in de Eredivisie kort achter Ajax op de tweede plaats, heeft de kwartfinales van de Conference League bereikt en strijdt op 18 april met Ajax om de KNVB-beker.

Loopbaan

Van Nistelrooij volgde na zijn voetbalcarrière de trainerscursus en behaalde in 2016 het hoogste diploma (UEFA Pro). Hij liep in die tijd stage bij PSV en was assistent van de bondscoaches Guus Hiddink en Danny Blind bij het Nederlands elftal. Van Nistelrooij werd in 2018 coach van PSV Onder 19 jaar, later had hij de Onder 18 onder zijn hoede en sinds vorig jaar Jong PSV. Van Nistelrooij keerde op het EK van afgelopen zomer als assistent van de toenmalige bondscoach Frank de Boer ook even terug bij Oranje.

De oud-spits sprak eind vorig jaar de ambitie uit om hoofdtrainer van PSV 1 te worden. "Maar niet morgen of volgend seizoen", zei Van Nistelrooij toen. "Ik wil deze weg voortzetten tot het moment dat ik er klaar voor ben. En dan moet het op dat moment ook allemaal nog maar kunnen. Ik heb wat dat betreft wel een lange adem."

Ambitie

Toen Schmidt een paar weken later zijn vertrek aankondigde, werd Van Nistelrooij al snel genoemd als mogelijke opvolger. In eerste instantie liet hij blijken wel open te staan voor de stap van Jong PSV naar de A-selectie. "Er ontstaat nu een nieuwe situatie, daar kunnen we het over hebben", zei Van Nistelrooij op 4 februari. Drie dagen later kwam hij daarop terug. "Aanvankelijk heb ik een kiertje opengehouden. Maar ik blijf bij mijn traject en ga door met Jong PSV. Ik heb dit intern duidelijk gecommuniceerd. Volgend seizoen ben ik geen hoofdtrainer van PSV. De ambitie is er, maar het is nog te vroeg."

Toch ging Van Nistelrooij deze maand het gesprek aan met Marcel Brands, die na dit seizoen Toon Gerbrands opvolgt als algemeen directeur. Die wist Van Nistelrooij te overtuigen om, met de ervaren Rutten aan zijn zijde, toch komende zomer al de stap naar de hoofdmacht te maken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions