Transport Online - Nieuwe UrbanMax banden voor stedelijk vervoer bieden hoger kilometrage en betere prestaties

Nieuwe UrbanMax banden voor stedelijk vervoer bieden hoger kilometrage en betere prestaties

Nieuwe UrbanMax banden voor stedelijk vervoer bieden hoger kilometrage en betere prestaties
10-02-2010 15:52 | Overig | auteur de redactie
Goodyear introduceert de UrbanMax, een nieuwe reeks vierseizoenen banden voor voertuigen die voor stadsvervoer worden ingezet, die een hoog kilometrage bieden en uitmuntende remeigenschappen op natte en besneeuwde wegen.

De UrbanMax is de jongste toevoeging aan Goodyear’s innovatieve familie van Max Technologieën, die de nieuwe materiaaltechnologie gebruiken met aangepaste loopvlakken en duurzame karkasconstructies voor toepassing op moderne stadsbussen, brandweerauto’s, vuilnisauto’s en andere stedelijke voertuigen.

"UrbanMax is een interessante nieuwe productreeks voor onze klanten. De belangrijkste verbetering is het kilometrage van de band. De MCA kan een 30% hoger kilometrage bieden dan de voorganger en de MCD Traction biedt 40% meer kilometers. De vierseizoenen kwaliteiten zijn zeer belangrijk voor de noordelijker gelegen en bergachtige landen. In deze gebieden kunnen voertuigen de banden het hele jaar door gebruiken", zegt Boris Stevanovic, Marketing Directeur Vrachtautobanden voor Goodyear Dunlop Tires Europe BV.

"De UrbanMax MCA en UrbanMax MCD Traction zullen een nieuwe maatstaf zetten in het stedelijk vervoer."

Het Goodyear Max Technology concept biedt specifieke producten voor een hoger kilometrage en beter remgedrag en meer weerstand tegen slijtage. Daarnaast betekent het concept een lagere CO2-uitstoot evenals een hoge comfortniveau voor de inzittenden.

De nieuwe bandenserie bestaat uit de UrbanMax MCA, een band voor de stuuras en alle overige posities, en de UrbanMax MCD Traction, een trekasband. Deze banden zijn speciaal ontworpen voor gebruik in alle seizoenen bij stedelijk gebruikte voertuigen die onder zware omstandigheden moeten functioneren en voldoen aan de komende Europese geluidseisen.

De Goodyear UrbanMax MCA biedt uitmuntende prestaties als het op kilometrage aankomt of het remmen op natte of besneeuwde wegen. Het kilometrage is 30% beter dan de MCS, de band die hij vervangt. Hij beschikt over versterkte bandwangen, die betere bescherming bieden tegen stoepranden, en hij heeft bandwang slijtage-indicatoren. De lage geluidsemissie is een ander voordeel voor de passagiers en het milieu.

Het profiel van de UrbanMax MCA heeft een breed vijf ribben patroon voor een hoog kilometrage, een laag geluidsniveau en een goede handling. Kantlamellen bieden een goede grip op nat en sneeuw evenals een gelijkmatige slijtage. De speciaal gevormde centrale rib verschaft de MCA zijn capaciteiten om op alle posities gebruikt te worden en biedt extra tractie. De schouders zijn bovendien moeilijk doordringbaar en hebben een hoge weerstand tegen beschadiging.

De Goodyear UrbanMax MCD Traction biedt gelijksoortige voordelen als de UrbanMax MCA. Het profiel beschikt over 3D-BIS in elkaar grijpende blokken voor een hoog kilometrage, superieur handling, een lage rolweerstand en een lameldichtheid die hoge prestaties levert op nat en in de winter. De prestaties op nat en in de winter worden verder verbeterd dankzij een nieuwe compound, die een lage rolweerstand biedt en een laag geluidsniveau.

Daarnaast biedt een loopvlakvolume een hoog kilometerpotentieel, lage rolweerstand en verbeterde handling. Een ander voordeel van het profielontwerp en de bandconstructie is het vermogen om een hoog tractieniveau te handhaven als de profieldiepte door slijtage afneemt.

Het karkas voor beide banden is ontworpen voor het veeleisende werk bij stedelijk gebruik met, naast andere eigenschappen, onder meer ‘super tensile’ staalgordels. Deze innovatieve constructie verbeterde de weerstand tegen barsten en inwendige corrosie, door vermindering van de inwendige belasting en een volledige rubberpenetratie tussen de koordlagen met als bijkomend voordeel een lager gewicht. Deze constructie verbetert de handling, de rolweerstand en de bescherming tegen beschadiging door stoepranden.

De nieuwe banden vervangen de Goodyear Metro MCS zomerbanden reeks en de Metro MCD, die beide M&S banden waren. Dit vereenvoudigt de keuze voor gebruikers en zorgt voor banden die het hele jaar gebruikt kunnen worden.

De banden, die herprofileerbaar en hernieuwbaar zijn, zijn reeds beschikbaar in de volgende maten:
UrbanMax MCA
275/70R22.5
295/80R22.5
315/60R22.5
245/70R19.5
265/70R19.5

UrbanMax MCD Traction
275/70R22.5Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions