Clicky

 Opnieuw verdachte opgepakt voor dode bij woningoverval Berkhout

Opnieuw verdachte opgepakt voor dode bij woningoverval Berkhout
29-03-2022 14:47 | Binnenland | auteur Redactie

OBDAM - De recherche heeft dinsdagmorgen een 29-jarige man uit Opmeer aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de woningoverval in Berkhout waarbij de 72–jarige Sjaak Groot door geweld om het leven kwam. De verdachte is aangehouden in een woning in Obdam, meldt de politie. 

Nadat op maandagmiddag 14 juni 2021 rond 14:00 uur de overleden man werd aangetroffen in zijn woning werd door een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie een onderzoek ingesteld. Het slachtoffer bleek te zijn neergeschoten en door zijn verwoningen te zijn overleden. Na een uitvoerig opsporingsonderzoek wist het team eerder al meerdere personen aan te houden op verdenking van betrokkenheid. Zij zitten op dit moment nog vast.

De rol van de 29-jarige man uit Opmeer bij deze zaak wordt door de recherche verder onderzocht. Ook wordt gekeken of de man mogelijk iets te maken heeft met andere woningovervallen in de regio tussen Alkmaar en Hoorn. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en zit in volledige beperkingen. Op dit moment wordt daarom geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt.

Aanstaande vrijdag wordt de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing zal nemen over zijn voorlopige hechtenis.

Het TGO zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions