Clicky


Belgische krant: topman van PostNL België opgepakt

Belgische krant: topman van PostNL België opgepakt
29-03-2022 14:44 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

ANTWERPEN - De topman van PostNL België, Rudy Van Rillaer, is opgepakt door de Belgische politie. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws. Het Nederlandse moederbedrijf PostNL bevestigt dat een aantal collega's wordt verhoord, maar doet geen mededelingen over wie het gaat.

De Belgische politie pakte maandag bij invallen bij depots van PostNL negen mensen op. Volgens een woordvoerster van PostNL België zitten nog drie van de negen vast. Het Laatste Nieuws stelt dat Van Rillaer een van hen is, net als de 'operations manager' en een derde medewerker.

De drie worden er volgens Het Laatste Nieuws van beschuldigd leiding te geven aan een criminele organisatie en er zou ook sprake zijn van mensenhandel en valsheid in geschrifte. De raadkamer zal vrijdag over hun detentie beslissen, aldus de krant.

Ondertussen blijven twee depots van het postbedrijf, in Wommelgem en Willebroek, verzegeld. De pakjes die daar liggen, kunnen voorlopig niet bezorgd worden. PostNL is al langer doelwit van de Belgische autoriteiten vanwege onder meer vermeende misstanden rond zwartwerk en deeltijdwerk. In november werd het depot in Wommelgem ook al enkele dagen verzegeld. PostNL heeft momenteel negen pakkettendepots in België en één sorteercentrum.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions