Clicky

 
Transport Online - Deloitte gaat Kamer waarschijnlijk bijpraten over mondkapjesdeal

Deloitte gaat Kamer waarschijnlijk bijpraten over mondkapjesdeal

Deloitte gaat Kamer waarschijnlijk bijpraten over mondkapjesdeal
29-03-2022 14:20 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het ziet ernaar uit dat onderzoekers van Deloitte, dat onderzoek doet naar de 'mondkapjesdeal' van Sywert van Lienden, de Tweede Kamer gaat bijpraten. Ook de rol van voormalig coronaminister Hugo de Jonge zal ter sprake komen. Hij zou zich toch meer bemoeid hebben met de deal dan hij zelf eerder deed voorkomen, meldde de Volkskrant vorige week.

Er is nog geen datum vastgelegd voor de bijpraatsessie. De briefing zou deze week al kunnen plaatsvinden, of anders volgende week, aldus PvdA-Kamerlid Attje Kuiken.

De Tweede Kamer wilde naar aanleiding van de publicatie een feitenrelaas van het ministerie, maar dat komt er vooralsnog niet. Minister Conny Helder (Langdurige Zorg), die nu over de kwestie gaat, wil eerst het onderzoek van Deloitte afwachten. De resultaten daarvan worden voor het zomerreces verwacht. De verwachte publicatiedatum is al meerdere keren uitgesteld.

Helder bood al aan dat de Kamer een zogeheten technische briefing kan krijgen. Kuiken is daar niet tevreden mee. Zij wil hierover Helder en De Jonge bevragen. Ook die laatste verwees vorige week naar het onderzoek. Een technische briefing is geen debat: er worden alleen inhoudelijke vragen gesteld. Het is nog niet bekend of de briefing openbaar zichtbaar is, of achter gesloten deuren wordt gehouden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden