Clicky

 
Transport Online - P&O: faillissement bij terugdraaien massa-ontslag

P&O: faillissement bij terugdraaien massa-ontslag

P&O: faillissement bij terugdraaien massa-ontslag
29-03-2022 12:06 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/RTR

DOVER - P&O Ferries kan het ontslag van 800 medewerkers niet terugdraaien zonder dat het in abrupte financiële problemen komt. Dat heeft de rederij geantwoord op een verzoek van de Britse overheid om op zijn schreden terug te keren. P&O, dat veerdiensten onderhoudt op het Kanaal, de Ierse Zee, maar ook tussen Rotterdam en Hull, zette zo'n derde van zijn werknemers eerder deze maand van het ene op het andere moment op straat.

"De omstandigheden waardoor P&O deze beslissing nam zijn nog steeds van kracht", schrijft P&O-topman Peter Hebblethwaite in een brief aan transportminister Grant Shapps. "Voldoen aan uw verzoek zou het omvallen van het bedrijf betekenen en het verlies van de overige 2200 banen. Ik kan me niet voorstellen dat u een werkgever zou willen aanzetten om zijn eigen ondergang te bewerkstelligen."

Eerder al gaf de Britse premier Boris Johnson aan dat P&O de wet had overtreden door de vakbonden niet vooraf te informeren over het massa-ontslag. Johnson wilde dat de rederij daarom wordt aangepakt. Hebblethwaite erkende de overtreding, maar stelde dat gesprekken met de bonden niets zouden hebben uitgehaald omdat er geen andere optie was om het bedrijf te redden. Volgens P&O was er vorig jaar een verlies van 100 miljoen pond, omgerekend ongeveer 119 miljoen euro.

De 800 mensen die zijn ontslagen zouden moeten worden vervangen door goedkopere krachten uit het buitenland. De Britse overheid beoordeelt nu van alle veerboten of die wel veilig kunnen uitvaren met de nieuwe bemanning. Vanwege overtredingen werden al twee veerboten aan de ketting gelegd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions