Clicky

 
Transport Online - Ministerie: nu geen feitenrelaas over omstreden mondkapjesdeal

Ministerie: nu geen feitenrelaas over omstreden mondkapjesdeal

Ministerie: nu geen feitenrelaas over omstreden mondkapjesdeal
28-03-2022 12:49 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het ministerie van Volksgezondheid deelt voorlopig geen feitenrelaas met de Tweede Kamer over de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden, en de rol die voormalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge bij die deal speelde. De Kamer vroeg vorige week expliciet om een feitenrelaas. Maar zolang het onderzoek naar de deal nog loopt zou dat niet zorgvuldig en volledig zijn, schrijft minister Conny Helder (Medische Zorg) aan de Tweede Kamer.

Volgens de bewindsvrouw zou "een deel van het feitenrelaas uitlichten echter geen recht doen aan de zorgvuldigheid en de volledigheid van het onderzoek". De uitkomsten van het onderzoek zouden er voor de zomer moeten liggen, maar Helder schrijft dat die planning volgens onderzoeksbureau Deloitte ook afhankelijk is van "onder andere de voortgang bij het te houden hoor- en wederhoorproces".

Directe aanleiding voor het verzoek van de Kamer was een artikel uit de Volkskrant vorige week. Daaruit bleek dat De Jonge er bij een hoge ambtenaar op aandrong om met Van Lienden in gesprek te gaan.

"Uw wens tot snelheid en volledig inzicht in de feiten is de mijne", stelt Helder. Ze wil wel een technische briefing voor de Kamer regelen, waarin Deloitte "nader ingaat op de wijze waarop het onderzoek wordt uitgevoerd".

De Jonge wilde zelf vorige week ook niet op de zaak ingaan, ofschoon hij wel zei dat de "suggesties" uit de berichtgeving van de Volkskrant niet kloppen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions