Clicky

 
Transport Online - Arvato Supply Chain Solutions breidt distributiecentrum in Venray verder uit

Arvato Supply Chain Solutions breidt distributiecentrum in Venray verder uit

Arvato Supply Chain Solutions breidt distributiecentrum in Venray verder uit
28-03-2022 12:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VENRAY - Arvato Supply Chain Solutions heeft zijn distributiecentrum in Venray uitgebreid tot een totaal van ongeveer 12,000 vierkante meter en heeft het nu officieel in gebruik genomen. De nieuwe module, die daar in de afgelopen 4 maanden werd gebouwd, is bestemd voor de voortdurend groeiende activiteiten van klant Victron Energy.

Arvato verzorgt al sinds 2015 de logistiek en fulfillment in Venray voor het bedrijf, dat apparatuur voor autonome energieopwekking en zonnesystemen voor uiteenlopende industrieën produceert. Met de uitbreiding van bijna 25 procent is extra capaciteit gecreëerd voor de zwaargewicht producten van de klant.

Onlangs heeft het bedrijf zijn contract met Arvato Supply Chain Solutions verlengd tot 2027. "Voor ons is de verlenging met vijf jaar een blijk van vertrouwen in het eerdere partnership", benadrukt Martijn Nielen, Managing Director bij Arvato Supply Chain Solutions in Nederland. "Dit is geen vanzelfsprekendheid in de logistieke markt."

Met de huidige uitbreiding van het distributiecentrum, dat is gevestigd in een bedrijventerrein op ongeveer 25 kilometer van Venlo en direct aan de A73, houdt Arvato Supply Chain Solutions rekening met de enorme groei van Victron Energy. Het Nederlandse bedrijf, met hoofdkantoor in Almere-Haven, is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van componenten voor autonome stroomopwekking voor voertuigen en de mobiele maritieme sector, evenals voor stationaire netgekoppelde en netonafhankelijke zonne-energiesystemen. In Venray worden opslag- en transportdiensten geleverd voor de B2B-activiteiten van de klant, die voornamelijk gericht zijn op de economische regio EMEA.

"Een bijzonder kenmerk van het contract is dat Victron Energy een bijzonder groot aantal zware producten in zijn portfolio heeft, die speciale eisen stellen aan warehousing", legt Martijn Nielen uit. "Daarom hebben we bij de uitbreiding ook gekozen voor de innovatieve heftechnologie van TAWI, die de handling veel eenvoudiger maakt."

Daarnaast werd de nieuwe module uitgerust met een in-rack sprinklersysteem dat speciaal ontworpen is voor gevaarlijke goederen. De site telt momenteel 50 werknemers, een aantal dat naar verwachting de komende maanden zal toenemen.

"De nieuwe module is een welkome uitbreiding om onze groei op te vangen", zegt Matthijs Vader, Managing Director bij Victron Energy. "De uitbreiding is een maand eerder dan gepland in gebruik genomen, waarmee de leidende rol van Arvato als fulfillment partner op indrukwekkende wijze wordt onderstreept."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden