Clicky

 
Transport Online - Miljoenenstad Shanghai begint aan 'stapsgewijze' lockdown

Miljoenenstad Shanghai begint aan 'stapsgewijze' lockdown

Miljoenenstad Shanghai begint aan 'stapsgewijze' lockdown
28-03-2022 09:55 | Buitenland | auteur ANP

SHANGHAI - De Chinese stad Shanghai is maandag begonnen aan een stapsgewijze lockdown vanwege een grote uitbraak van corona. De maatregel geldt eerst vier hele dagen in het oostelijke deel van de stad met 26 miljoen inwoners, daarna gaat het westelijke deel tot in de vroege ochtend van 5 april in lockdown.

Door een overlap van de lockdowns is het voor de inwoners van de twee stadsdelen niet mogelijk om elkaar te besmetten met het coronavirus. Tijdens de lockdown ligt het openbaar vervoer stil, zijn bruggen en tunnels gesloten en werken mensen vanuit huis. De maatregel, de strengste tot nu toe voor Shanghai, gaat gepaard met massale testcampagnes.

China hoopt zo de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en zo snel mogelijk het doel van nul besmettingen te bereiken. De autoriteiten hanteren sinds het begin van de pandemie een streng zero-Covid-beleid. Ondanks de vele infecties in Shanghai, waren ze terughoudend bij het invoeren van een lockdown in de grootste stad van China. Maandag werd er een recordaantal van 3500 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Door de besmettelijke omikronvariant van het coronavirus is het voor de Chinese autoriteiten moeilijker geworden om vast te houden aan het coronabeleid. Tientallen miljoenen mensen in andere delen van het land moesten eerder dit jaar al in lockdown. Ook worden andere strenge maatregelen genomen. Zo waren de basis- en middelbare scholen in Shanghai eerder deze maand al overgestapt op digitaal onderwijs.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden