Clicky

 
Transport Online - Onderhandelaar: volgende gesprekken Rusland-Oekraïne in Turkije

Onderhandelaar: volgende gesprekken Rusland-Oekraïne in Turkije

Onderhandelaar: volgende gesprekken Rusland-Oekraïne in Turkije
27-03-2022 17:49 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

KIEV - De volgende ronde van gesprekken tussen Oekraïne en Rusland zal van maandag tot en met woensdag plaatsvinden in Turkije, zei de Oekraïense onderhandelaar David Arachamia zondag op sociale media.

Vrijdag gaf zowel Rusland als Oekraïne aan dat de twee partijen moeite hebben nader tot elkaar komen over de belangrijkste politieke geschillen. Zo stelde de Russische onderhandelaar dat de gesprekken gestokt zijn op de "grote politieke kwesties" en dat Oekraïne de onderhandelingen "traineert".

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba zei dat er geen vooruitgang wordt geboekt op vier van de zes belangrijkste punten en dat zijn land niet van plan is bepaalde eisen op te geven. "Wij staan erop dat er een wapenstilstand en veiligheidsgaranties komen en dat de territoriale integriteit van Oekraïne wordt gegarandeerd", aldus Koeleba.

Tegelijkertijd meldde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die in het conflict probeert te bemiddelen, dat hij nog maar twee onopgeloste grote geschillen ziet tussen Oekraïne en Rusland. Dat zijn de status van de Oost-Oekraïense regio Donbas, waar de pro-Russische zelfverklaarde republiekjes Donetsk en Loehansk liggen, en van het schiereiland de Krim, dat in 2014 door de Russen werd ingenomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden