Transport Online - Goodman bereikt akkoord over eerste bouwproject en investeringsverkoop in Zweden

Goodman bereikt akkoord over eerste bouwproject en investeringsverkoop in Zweden

Goodman bereikt akkoord over eerste bouwproject en investeringsverkoop in Zweden
27-01-2010 10:35 | Overig | auteur de redactie
VÄXJÖ – de Goodman Group (Goodman), de geïntegreerde vastgoedgroep die wereldwijd zakelijke en logistieke panden bezit, bouwt en beheert, heeft plannen aangekondigd voor een eerste bouwproject en bijbehorende verkoop in Zweden.

Goodman is in opdracht van Staples, het voormalige Corporate Express en 's werelds grootste leverancier van kantoortoebehoren, begonnen met de bouw van een overeengekomen distributiecentrum van 21.500 vierkante meter. Goodman zal het nieuwe gebouw samen met zijn vertrouwde onderaannemer NCC realiseren. De oplevering wordt verwacht tegen de herfst van 2010.

Het distributiecentrum wordt op maat gebouwd op een site van 47.934 vierkante meter en ligt op een strategische plaats: in het Zweedse Växjö. Het stelt Staples in staat om zijn huidige magazijnen in Växjö en Borås samen te brengen op één plek. Het centrum zal 24 laaddocks en 1.600 vierkante meter aan kantoorruimte tellen. Bovendien is de site vlot bereikbaar via de RY 30 autosnelweg en ligt de plaatselijke luchthaven vlakbij.Enkele energiezuinige en duurzame maatregelen, zoals extra isolatie en energievriendelijke verlichting, komen het nieuwe gebouw ten goede. Duurzame ontwikkeling maakt een wezenlijk deel uit van hoe Goodman werkt. Het ontwikkelt uitstekende werkomgevingen voor zijn klanten én garandeert topprestaties. Zowel Goodman als Staples streeft ernaar om te werken in een ecologisch gebouw.

Staples koos voor dit bouwproject in Zweden vooral voor Goodman omwille van de band met de internationale vastgoedgroep en omwille van haar hoogstaande producten, technische kennis en klantendienst. In 2008 bouwde Goodman voor Staples al een opslagplaats van 45.000 vierkante meter in het Duitse Waldlaubersheim.

In een afzonderlijke transactie heeft Goodman een overeenkomst afgesloten om het opgeleverde gebouw voor ongeveer 140 miljoen Zweedse Kronen te verkopen aan de Zweedse investeerder Hemfosa Fastigheter. De investeringsverkoop past in de actieve asset-management strategie van Goodman. Het aanbieden van expertise op het vlak van projectontwikkeling en vastgoedbeheer aan externe investeerders maakt hier deel van uit. Catella adviseerde Goodman bij deze verkoop.Valérie Vanbiervliet, Regional Director bij Goodman: "Dit project is op drie manieren van belang voor ons. Het is ons eerste gebouw in Zweden, het tweede project voor Staples en onze nieuwste verkoop aan een externe investeerder. Hier speelt een combinatie van onze kenmerkende asset-management strategie en ons model van klantgerichte vastgoedoplossingen in verschillende landen."

Per Gundersen, Managing Director bij Staples, Zweden: "We zijn erg tevreden over onze samenwerking met Goodman. Ze hebben al een groot pand voor ons gebouwd in Duitsland en begrijpen erg goed wat we willen. Bovendien kunnen ze terugvallen op een schat aan ervaring in de logistieke sector."

Jens Engwall, Managing Director bij Hemfosa Fastigheter AB (publ): "We zijn erg blij dat we dit nieuwe topgebouw kunnen toevoegen aan onze portfolio, en dat we een leasecontract op lange termijn kunnen afsluiten met Staples, een solide internationaal bedrijf en Goodman, een wereldwijd erkende vastgoedgroep. Bovendien kijken we ernaar uit om in de toekomst vaker met elkaar samen te werken."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions