Clicky


Drummer Taylor Hawkins van Foo Fighters op 50-jarige leeftijd overleden

Drummer Taylor Hawkins van Foo Fighters op 50-jarige leeftijd overleden
26-03-2022 09:53 | Showbizz | auteur ANP

BOGOTA - Drummer Taylor Hawkins van de Amerikaanse rockband Foo Fighters is op 50-jarige leeftijd in Bogota overleden. De groep, die momenteel door Colombia toert, maakte het verlies van hun bandmaat bekend op sociale media.

"De Foo Fighters-familie is verslagen door het tragische en vroegtijdige verlies van onze geliefde Taylor Hawkins", schrijft de band. "Zijn muzikale ziel en aanstekelijke lach zullen altijd in ons voortleven." Over de doodsoorzaak van de drummer is niets bekendgemaakt.

Foo Fighters is in 1995 opgericht door Dave Grohl, de vroegere drummer van Nirvana. Hawkins trad twee jaar later toe tot de band. De rockband, vaak omschreven als een van de meeste invloedrijke ooit, bracht in totaal tien studio-albums uit en won twaalf Grammy's.

Geschokte reacties

De muziekwereld heeft geschokt en bedroefd gereageerd op het onverwachte overlijden van Hawkins. Op sociale media regent het reacties en eerbetonen aan de muzikant.

Miley Cyrus deelt op Instagram dat ze haar eerstvolgende concert opdraagt aan Hawkins. "Dit is hoe ik jou altijd zal blijven herinneren", schrijft de zangeres bij een zwart-witfoto van de muzikant achter zijn drumstel. Travis Barker, de drummer van Blink-182, deelt ook enkele foto's van zijn collega. "Deze doet pijn", schrijft hij erbij. "Ik heb er geen woorden voor. Heel verdrietig dat ik dit moet schrijven en dat ik je nooit meer zal zien."

'Een van de grootste drummers uit de rockmuziek'

Producent en artiest Finneas, de broer van Billie Eilish, laat op Twitter weten "gebroken" te zijn. "Wat een geweldig talent, dat niet zo aardig en gul en cool hoefde te zijn maar die dingen toch allemaal was."

Kiss-frontman Paul Stanley is "sprakeloos en kapot" van het verlies, twittert hij. "Taylor was een geweldige man, vader en echtgenoot. Mijn hart gaat uit naar hen, Dave en de band." Ook drummer Ringo Starr wenst de nabestaanden veel sterkte toe.

Ozzy Osbourne roemt Hawkins als mens en als muzikant en ook Billy Idol noemt de dood van Hawkins "tragisch". Gitarist Slash (Guns N' Roses) is er kapot van, schrijft hij op Twitter. "Ik heb geen woorden voor alle dingen die ik voel na dit verlies." Concertorganisator Live Nation reageerde op sociale media: "We zijn een van de grootste drummers uit de rockmuziek verloren."