Clicky

 Drugslab in verhuurde loods: 12 maanden celstraf

Drugslab in verhuurde loods: 12 maanden celstraf
25-03-2022 20:11 | Misdaad | auteur Redactie

DEN BOSCH - Een 56-jarige man is door het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf. In een loods op zijn terrein werd een drugslab ontdekt.

In februari 2017 trof de politie in een loods in Leende een grootschalig drugslab aan. De loods is eigendom van de man, maar naar eigen zeggen verhuurde hij deze aan een onbekend gebleven persoon. Volgens het OM was de man niet alleen medeplichtig, maar ook direct betrokken bij de productie van harddrugs. Daar gaat het hof net als de rechtbank Oost-Brabant niet in mee: uit niets is gebleken dat de man in het lab aanwezig is geweest of op enige manier zelfstandig MDMA en amfetamine heeft geproduceerd. 

Wel staat voor het hof vast dat de man door de loods te verhuren medeplichtig was aan de productie van drugs en voorbereidingshandelingen daarvan. Het kan niet anders dan dat de man heeft geweten dat wat er in zijn loods gebeurde het daglicht niet kon verdragen. Het hof komt tot die conclusie onder andere omdat er op het terrein aanpassingen waren gedaan (camera’s, sensoren) die ontdekking van het lab moeilijker zouden moeten maken. De man gaf aan zijn loods te verhuren aan een persoon die hij nooit zag en waar hij geen contactgegevens van had. Er was ook geen huurcontract en de man heeft de schimmige verhuurconstructie nooit willen onderbouwen.

Daarnaast geven zijn zoon, echtgenote en neef aan dat zij de naam van de huurder zoals de man die opgaf, nooit eerder gehoord hadden. De vriend die de huurder met de man in contact zou hebben gebracht ontkende dit stellig in hoger beroep.

Het hof neemt het de man kwalijk dat hij tijdens het hele proces geen openheid van zaken heeft gegeven. In plaats daarvan volharde hij in zijn ontkenning en verzonnen verhaal. Het hof legt de man in principe 14 maanden gevangenisstraf op, maar vanwege de lange duur van het hoger beroep gaan daar 2 maanden van af.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats