Clicky

 
Transport Online - Britse premier Johnson vindt dat topman P&O Ferries weg moet

Britse premier Johnson vindt dat topman P&O Ferries weg moet

Britse premier Johnson vindt dat topman P&O Ferries weg moet
25-03-2022 16:37 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Britse premier Boris Johnson vindt dat topman Peter Hebblethwaite van rederij P&O Ferries moet opstappen. Hij liet via zijn woordvoerder weten dat hij het eens is met zijn transportminister die daar eerder op vrijdag toe opriep. Hebblethwaite erkende donderdag al dat P&O Ferries de regels voor overleg met vakbonden niet heeft gevolgd toen het achthonderd man zeevarend personeel op staande voet ontsloeg.

Volgens Hebblethwaite is er "absoluut geen twijfel" dat het bedrijf wettelijk verplicht was om een en ander eerst met vakbonden te communiceren, maar hij zegt dat dit een "schijnvertoning zou zijn geweest" omdat de veranderingen toch nodig zouden zijn. De topman stelde tegenover een parlementaire commissie dat het bedrijf in plaats daarvan de ontslagen werknemers heeft gecompenseerd met hogere ontslagvergoedingen.

Johnson kondigde eerder deze week al juridische stappen aan tegen de veerbootmaatschappij vanwege het overtreden van de Britse wet. "P&O komt hier niet mee weg", benadrukte hij.

P&O hield vorige week plotseling alle veerboten aan de kade en liet het personeel weten dat achthonderd mensen met onmiddellijke ingang ontslagen zouden worden. Dat was volgens het bedrijf nodig om de banen van 2200 anderen te behouden. De rederij gaf daarbij aan vorig jaar 100 miljoen pond verlies te hebben geleden en zei dat het bedrijfsmodel niet houdbaar was zonder ingrepen. Vakbonden reageerden woedend, mede omdat de ontslagen zeelieden zouden worden vervangen door goedkopere krachten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden