Clicky

 
Transport Online - TLN: wees alert op dieseldiefstal als gevolg van de hoge brandstofprijzen

TLN: wees alert op dieseldiefstal als gevolg van de hoge brandstofprijzen

TLN: wees alert op dieseldiefstal als gevolg van de hoge brandstofprijzen
25-03-2022 12:19 | Criminaliteit | auteur Redactie

ZOETERMEER - Door de hoge dieselprijzen neemt diefstal uit de tanks van vrachtwagens, graafmachines en andere voertuigen toe. Dat was bij eerdere prijsstijgingen zo en is nu niet anders. TLN ontvangt steeds meer signalen uit de achterban van chauffeurs die ontdekken dat de dieseltank ‘s nachts of in het weekend is leeggehaald.

Vaak gaat het om vele honderden liters, dus een flinke schadepost. En vaak is er bijkomende schade, bijvoorbeeld omdat er een gat in de tank is geboord. Het gaat overigens niet alleen om signalen uit Nederland, maar uit België en Noord-Frankrijk. TLN is hierover in contact met de politie, die de signalen herkent.

In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er bijna 50 brandstofdiefstallen geregistreerd. Men ziet een stijgende trend. Diefstallen doen zich voor op parkeer- en verzorgingsplaatsen langs de snelweg maar ook bij transportondernemingen en lokale industrieterreinen.

Omdat de locaties waar het gebeurt erg verspreid zijn is het voor de politie lastig om hier preventief iets aan te doen. De politie adviseert daarom aan dat bedrijven en chauffeurs de komende tijd alert moeten zijn op dit soort diefstallen. Onbewaakt een weekend ergens parkeren is in ieder geval vragen om moeilijkheden.

Zodra men vreemde of verdachte personen of activiteiten ziet op parkeer- en verzorgingsplaatsen is het advies om meteen bellen naar 112. Verder is het van belang om na een diefstal altijd aangifte te doen. Alleen zo krijgt de politie een goed beeld van de omvang van het probleem.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden