Clicky

 
Transport Online - Duitse politie stopt vrachtwagentransport vanwege hoogte en gebrekkige ladingzekering [+foto's]

Duitse politie stopt vrachtwagentransport vanwege hoogte en gebrekkige ladingzekering

Duitse politie stopt vrachtwagentransport vanwege hoogte en gebrekkige ladingzekering [+foto's]
25-03-2022 11:35 | Overtredingen | auteur Redactie

HERLESHAUSEN - Woensdagochtend 23 maart ontdekten agenten op de Duitse A4 bij Wommen een vrachtwagentransporter die te zwaar beladen leek. De Poolse vrachtwagen had twee gloednieuwe trekkers en een truckchassis geladen en diagonaal in elkaar genest.

De werkelijke overschrijding van de hoogte werd echter pas duidelijk toen het transport onder een viaduct doorreed, toen er slechts enkele centimeters tussen de beladen vrachtwagen en het snelwegviaduct overbleven. Bij een zogenaamde "reguliere doorrijhoogte" van dergelijke viaducten van 4,50 meter moest worden aangenomen dat de hoogte van het vrachtautotransport fors werd overschreden en was direct optreden van de politie geboden.

Bij de daarop volgende controle op de parkeerplaats van het tankstation Werratal bij Herleshausen bleek de belading van de autotransporter op het hoogste punt 4,46 meter hoog en daarmee 46 cm hoger dan toegestaan ​​en slechts 4 cm onder de normale doorrijhoogte van de brugconstructies van de Duitse Autobahn.

Hoewel de 54-jarige bestuurder een ontheffingsvergunning overlegde voor het overschrijden van de toelaatbare laadgerelateerde voertuighoogte van 4 meter tot een totale hoogte van 4,40 meter, was dit in in dit geval niet van toepassing. Dergelijke goedkeuringen gelden in principe alleen voor ondeelbare ladingen. De drie bedrijfswagens samen geladen op slechts één autotransporter voldeden niet aan deze eis. Daarnaast zijn tijdens de controle ook overtredingen van de ladingzekering geconstateerd.

Om de rit te mogen voortzetten, moest de Poolse chauffeur opdracht krijgen om een ​​vrachtwagen te lossen en vervolgens de twee overige voertuigen vast te zetten op de oplegger. Tot deze goedkeuring er was werd er eerst een wielklem aangebracht op de gecontroleerde vrachtwagen.

Na het treffen van de nodige maatregelen om de hoogte te verkleinen en de lading vast te zetten, mocht de chauffeur donderdagmiddag 24 maart verder rijden. De hier geloste trekker is met een andere autotransporter verder vervoerd.

Om de procedure veilig te stellen, werd van de Poolse chauffeur een borg van enkele honderden euro's ingehouden.

Er volgt een onderzoek naar oneerlijke winst door deze overtreding.

Foto's

  • Gomes
    Gomes
  • Gomes
    Gomes

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden