Clicky

 
Transport Online - Meerderheid VN-lidstaten: Rusland moet meteen met oorlog stoppen

Meerderheid VN-lidstaten: Rusland moet meteen met oorlog stoppen

Meerderheid VN-lidstaten: Rusland moet meteen met oorlog stoppen
24-03-2022 19:06 | Buitenland | auteur ANP/AFP

NEW YORK - Een grote meerderheid van de lidstaten van de Verenigde Naties eist dat Rusland onmiddellijk stopt met de oorlog in buurland Oekraïne. De oproep kreeg de steun van 140 landen in de Algemene Vergadering, bij 5 tegenstemmen en 38 onthoudingen.

VN-topman Antonio Guterres drong eerder deze week nog aan op een einde aan de "absurde oorlog", waardoor het Oekraïense volk "een levende hel doormaakt." De Algemene Vergadering had Moskou begin maart al gemaand het geweld tegen Oekraïne te beëindigen.

Een oproep van Rusland over Oekraïne daarentegen vond nauwelijks gehoor in de Veiligheidsraad van de VN. Dertien van de vijftien leden stemden woensdag tegen de Russische resolutie over de aanpak van de "humanitaire crisis" in Oekraïne, waarbij de Russische invasie werd verzwegen. Alleen China en Rusland stemden voor.

De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties noemde de resolutie "werkelijk gewetenloos". De internationale gemeenschap wordt gevraagd een humanitaire crisis op te lossen die alleen door Rusland is veroorzaakt, benadrukte ze. De Russische VN-ambassadeur op zijn beurt sprak van een "politieke anti-Russische show".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions