Clicky

 
Transport Online - 25 schademeldingen na explosie bij sloop sluiswand in Terneuzen

25 schademeldingen na explosie bij sloop sluiswand in Terneuzen

25 schademeldingen na explosie bij sloop sluiswand in Terneuzen
24-03-2022 16:56 | Binnenvaart | auteur ANP

TERNEUZEN - Na het opblazen woensdag van een wand van de Middensluis van het sluizencomplex in Terneuzen zijn er ongeveer 25 schademeldingen binnengekomen. De projectgroep Nieuwe Sluis Terneuzen laat donderdag in een nieuwsbrief weten dat het vooral gaat om scheuren en andere schade aan panden in de omgeving van het complex.

Het oude sluizencomplex in Terneuzen wordt gesloopt en maakt plaats voor de Nieuwe Sluis die moet gaan zorgen voor een betere toegang en vlottere doorstroming vanaf de Westerschelde naar het Kanaal van Gent naar Terneuzen en verder. Het is de bedoeling dat het eerste schip in 2023 door de Nieuwe Sluis vaart.

De westelijke wand van de oude Middensluis is woensdag met explosieven opgeblazen, maar dat leverde veel meer hinder op voor de omgeving dan verwacht. "Veel omwonenden zijn geschrokken van de explosie die in een grote straal om de Middensluis duidelijk merkbaar was", aldus de projectgroep Nieuwe Sluis. "We betreuren deze situatie. We bieden onze excuses aan voor de overlast. We zijn het ploffen uitgebreid aan het evalueren."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden