Clicky

 
Transport Online - DHL Supply Chain zet autonome heftrucks van Logisnext in voor Unilever

DHL Supply Chain zet autonome heftrucks van Logisnext in voor Unilever

DHL Supply Chain zet autonome heftrucks van Logisnext in voor Unilever
24-03-2022 10:13 | Aanschaf Nieuw Materiaal | auteur Redactie

EINDHOVEN - DHL Supply Chain introduceert in zijn Belgische warehouse in Bornem autonome heftrucks voor het intern verplaatsen van pallets. De implementatie is het resultaat van een strategische samenwerking tussen DHL Supply Chain, robotexpert Logisnext Solutions en Unilever, die erop is gericht om middels geautomatiseerde technologie de efficiëntie, productiviteit en veiligheid in magazijnen te vergroten. Met de installatie zet DHL een volgende stap in de Accelerated Digitalization Strategy van het bedrijf.

Autonome heftrucks kunnen zowel horizontale als verticale bewegingen van gepalletiseerde goederen aan, waardoor ze vooral nuttig zijn in sectoren die worden gekenmerkt door standaard palletbewegingen, zoals de consumenten-, detailhandel- en automobielsector.

De zogenaamde Rocla Vehicles van Logisnext behoren tot de nieuwste generatie autonome heftrucks. Ze verplaatsen 1.000 pallets per dag, waardoor 24/7 een soepele, nauwkeurige en stabiele goederenstroom in het magazijn wordt gecreëerd. De autonome heftrucks kunnen het transport van basisvolumes beheren, terwijl handmatige heftrucks nog steeds kunnen worden toegevoegd als grotere volumes aan de orde zijn. Deze flexibiliteit is cruciaal en wordt ondersteund door de DHL Robotics Hub, een platform voor de plug-and-play integratie van robottoepassingen in warehousemanagementsystemen.

“Als onderdeel van DHL’s Accelerated Digitalization Strategy zijn we continu op zoek naar mogelijkheden om robotica en automatiseringstechnologieën naar onze locaties te brengen om de activiteiten te verbeteren en waarde te creëren voor onze klanten. Na soortgelijke implementaties in Noord-Amerika en Groot-Brittannië, hebben we nu de eerste autonome heftrucks op het vasteland van Europa ingezet. Deze trucks kunnen over de volledige hoogte van het magazijn rijden en bieden een flexibel en schaalbaar antwoord op de krappe arbeidsmarkt”, zegt John Scherders, CEO DHL Supply Chain Benelux & Nordics. "Met Logisnext hebben we een partner gevonden om deze oplossing in te zetten in een magazijnoperatie met zeer beperkte wijzigingen in de magazijninfrastructuur."

"Unilever is voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën om te integreren in onze logistieke operaties ", zegt Selim Tansug, Unilevers Vice President of Logistics voor Europa. "Voortbouwend op onze bestaande samenwerking met DHL, verbetert de introductie van deze nieuwe vloot van autonome heftrucks de productiviteit, veiligheid en flexibiliteit, waardoor we ons kunnen concentreren op het leveren van meerwaarde aan onze klanten en consumenten en het leveren van een bijdrage aan de samenleving.

Als onderdeel van zijn digitaliseringsagenda beoordeelt DHL Supply Chain steeds nieuwe technologieën en oplossingen op hun inzetbaarheid op commerciële schaal. Naast robots en draagbare technologische oplossingen, vertrouwt DHL Supply Chain sterk op software- en data-analyseoplossingen die realtime informatie kunnen verstrekken over de logistieke netwerken van zijn klanten. Algoritmen en kunstmatige intelligentie, gebruik makend van big data, zijn belangrijke gamechangers gebleken in de besturing van wereldwijde supply chains en worden in toenemende mate ingezet door DHL.

Foto's

  • DHL
    DHL
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden